субота, 28 січня 2012 11:46

Протести в Сирії: вчора були вбиті 37 людей, серед загиблих є діти
14

Протест у Дамаску
Фото: Фото: Reuters
Протест у Дамаску
Протест у Дамаску
Протест у Дамаску
Протест у Дамаску

В Сирії в зіткненнях супротивників режиму Башара Асада з силами безпеки в п'ятницю, 27 січня були вбиті щонайменше 37 людей. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на правозахисників і очевидців.

Глава місії спостерігачів в Сирії від Ліги арабських держав (ЛАД) заявив, що з вівторка репресії проти учасників антиурядових демонстрацій значно посилилися - особливо в містах Хомс і Хама, а також на півночі Сирії в провінції Ідліб.

Серед загиблих є жінки і діти. За повідомленням очевидців, в м.Хама під танковим і мінометним вогнем загинули 15 осіб. Правозахисники повідомляють, що не менше 22 осіб загинули в інших містах. Зокрема, в м.Нова сили безпеки обстріляли похоронну процесію, загинули 12 людей. Вперше жертвами зіткнень стали п'ять жителів Алеппо - найбільшого міста Сирії з двохмільйонним населенням. Ще чотири людини загинули в Хомсі, є жертви в результаті зіткнень біля Дамаску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв заворушень у Сирії перевищує 7 тисяч осіб - правозахисники

Державне інформаційне агентство SANA повідомило, що "терористи" вбили поліцейського, а в результаті вибуху, здійсненого бунтівниками, загинула дитина, кілька співробітників служб безпеки, а також мирних жителів.

Повідомляється, що за два дні в Сирії загинули більше 100 людей. Вчора жертви були зафіксовані в Хомсі, Хамі, Ідлібі, Дераа і Дамаску. У середу урядові війська почали наступ на місто Хама. За словами очевидців, сірійські військові обстріляли місто, використовуючи важкі кулемети, РПГ, артилерію, а також бойові броньовані машини.

Зазначимо, сьогодні Міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям ООН (Unicef) повідомив, що станом на 7 січня жертвами антиурядових повстань в Сирії стали 384 дитини.

Рада Безпеки ООН в найближчі години, як очікується, збереться на закрите засідання, щоб розглянути новий варіант резолюції по Сирії. Західні та арабські країни підготували проект резолюції, що засуджує дії сирійської влади.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Сирії: вчора були вбиті 37 людей, серед загиблих є діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути