Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2011 11:24

Спецтема: Війна у Лівії

У Каддафі залишаються лічені дні - глава Пентагону

У Каддафі залишаються лічені дні - глава Пентагону

Лівійські повстанці ведуть бої на підступах до Тріполі, намагаючись захопити всі стратегічно важливі дороги, що ведуть до столиці. Раніше була спростована інформація про проведення секретних переговорів між представниками Мауммара Каддафі та опозицією. Втім, і військові, і дипломатичний світ переконані: дні правління режиму Каддафі полічені.

"Ми почнемо атаку на Тріполі от з цього боку, - пояснює стратегію наступу представник повстанської армії, - так що не думаю, що у Каддафі залишається хоч якийсь шанс перемогти, або навіть місце, куди б він зміг втекти ...". Про це пише Euronews.

Думку спостерігачів про те, що сьогоднішня ситуація в Лівії нагадує агонію режиму Каддафі, розділяє і глава Пентагону Леон Панетта: "Співвідношення там сил НАТО і того, які дії робить опозиція, санкції, міжнародний тиск, робота Ліги арабських держав - все це виявилося дуже корисним для того, щоб просуватися в потрібному напрямі. Я думаю, що у Каддафі залишаються лічені дні ".

В останні дні повстанським силам вдалося прорватися до населених пунктів в 50-80 км від столиці. При цьому літаки НАТО бомбардували військові об'єкти в районі міст Марса-ель-Брега, Злітан, Ваддай, Тріполі.

Як повідомлялось, урядові війська випустили у відповідь по повстанцям балістичну ракету.

Зараз ви читаєте новину «У Каддафі залишаються лічені дні - глава Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути