пʼятниця, 24 червня 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта
5

У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль ще одного місцевого колаборанта – 32-річного Дмитра Савлученка. Його російські загарбники поставили так званим "начальником департаменту сім'ї, молоді та спорту" окупаційної адміністрації.

За попередніми даними, людина, яка була в машині, загинула. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram 24 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсонські партизани пообіцяли окупантам "ніч розплати"

Радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань підтвердив "Суспільному", що Савлученко загинув на місці. За його словами, вибух стався, коли колаборант сідав у машину.

"Така влучна робота партизанів. Зараз цей партизанський рух буде тільки наростати", – зазначив він.

У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль ще одного місцевого колаборанта Дмитра Савлученка
Фото: t.me/kazansky2017
За попередніми даними, людина, яка була в машині, загинула
У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль ще одного місцевого колаборанта Дмитра Савлученка
У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль ще одного місцевого колаборанта Дмитра Савлученка (на фото в білій сорочці)
У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль ще одного місцевого колаборанта Дмитра Савлученка

Савлученко був керівником і співзасновником молодіжної організації "Нова Русь" у Херсоні. Його звинувачують у держзраді, як повідомляє рух "Чесно".

Перейшов на бік російського агресора з початку повномасштабної війни, яку веде РФ проти України з 24 лютого. Входив до окупантського псевдооргана – так званого "Комитета спасения "За мир и порядок".

Навесні 2020 року Савлученко гучно отримав адмінпротокол під час автопробігу до 9 травня 2020 року. Тоді представники політичної партії організували автопробіг із порушенням норм карантину. Поліція склала адмінпротокол на Савлученка, але згодом історія затихла.

2020 року балотувався до Дніпровської районної у місті Херсоні ради від політпартії "Блок Володимира Сальдо". Слід додати, що Володимир Сальдо також увійшов до зрадницького комітету у Херсоні.

Ще в 2014 та 2015 роках Савлученка добре знали в Херсоні з його проросійськими та антиукраїнськими поглядами. Його бачили на мітингах "русской весны" у Херсоні. Після гучного конфлікту з "Правим сектором", який закінчився поножовщиною, Савлученко зник з міста. Казали, що він у Росії. І саме тоді лунала організація "Нова Русь".

2017 року активісти дізналися, що Савлученко працює в одному з відділень Ощадбанку в Херсоні. Тоді влаштували пікет поблизу відділення із вимогою негайно звільнити Савлученка, який має антиукраїнські погляди і цілком можливо – доступ до персональних даних херсонців.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути