Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2012 15:14

У Харкові жорстоко побили правозахисника
5

На місці парку збираються побудувати приватні маєтки, вважають екологи
Фото: Фото: "Зеленого фронту"
Вже цілий місяць у парку масово вирубаються дерева
Робітники, які заливали бетонний фундамент під футбольні поля, поводилися з екологами агресивно
Група екологів спробувала не допустити чергового знущання над парком
З численними травмами Соловйова відвезла у лікарню «швидка»

Під час захисту від незаконної вирубки дерев у харківському парку ім. Горького 12 липня ввечері було жорстоко побито відомого місцевого правозахисника, одного з лідерів екологічної громадської організації "Зелений фронт" Євгена Соловйова. Також постраждав ще один активіст-еколог, якій знімав все це на відеокамеру Ігор Гуденко.

Вже цілий місяць в Центральному міському парку за ініціативою мерії, без жодних дозвільних документів, масово вирубаються дерева. Представники "Зеленого фронту" неодноразово намагались завадити цим діям, але, як правило, вирубка і будівельні роботи проводились вночі. Ввечері 12 липня група екологів спробувала не допустити чергового знущання над парком і біля будівельного майданчику висловлювала свій протест. Це викликало обурення.

"Робітники, які заливали бетонний фундамент під футбольні поля, поводилися з екологами агресивно, вимагали, щоб вони забралися. Конфлікт переріс у бійку – четверо робочих стали бити Соловйова, а інші погналися за Гуденком, щоб відібрати камеру, на яку той зняв початок конфлікту", - повідомив прес-секретар "Зеленого фронту" Олег Перегон.

Рятуючи відеоматеріали, оператор відбіг від місця бійки, а побитого правозахисника робітники кинули на землю і побили жорстоко ногами. З численними травмами його відвезла у лікарню "швидка".

Екологи стверджують, що за їх інформацією, парк вирубують не під футбольні поля й не під дорожні розв'язки, як запевнюють городян в мерії, а під особняки приватних осіб, приватні готелі та ресторани.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові жорстоко побили правозахисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути