Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У Харкові окупанти розбомбили приміщення ОДА
7

Окупанти гатили в приміщення Харківської ОДА
Фото: t.me/bbcukrainian
Окупанти гатили в приміщення Харківської ОДА
Окупанти гатили в приміщення Харківської ОДА

Російські окупанти не перестають обстрілювати Харків.

1 березня, одразу по завершенню комендантської години, підірвали приміщення обласної адміністрації наплощі Свободи. У результаті постраждало п'ятеро дорослих та одна дитина. Кількість загиблих уточнюється.

З чого саме поцілили окупанти - поки встановлюється. Департмент цивільної оборони попереджав про авіаудар. Говорять також про обстріли градами, розповіла Gazeta.ua місцева мешканка.

"Прилетіло в приміщення адміністпрації раніше, ніж громадянам надійшов сигнал про можливий авіаудар. Зараз саме пік ворожої атаки. Щонайменше три райони без світла, є проблеми з водопостачанням. Люди бояться виходити з укриттів навіть коли трохи вщухає", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетні удари на Київщині: повідомили про загиблих у Василькові

Божевільні "визволителі" вже не приховують, що їхні авіаудари здійснюються саме по цивільному населенню, кажуть в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Ворог цинічно й демонстративно поливає ракетами центральну частину Харкова - центр першої столиці нашої багатостраждальної України. За попередньої інформацією є влучання в будівлю Харківської ОДА, оперного театру, філармонії та частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки). Ми просимо харків'ян не покидати укриттів, молитися за наших воїнів. Прийде час, коли усі військові злочинці, усі божевільні диктатори постануть перед судом. І тоді навіть сам сатана прокляне вас за кожну краплину пролитої крові наших громадян. Горіть у пеклі назавжди!", - кажуть рятувальники.

Підрозділи ДСНС до робіт залучитись не можуть в зв'язку з обстрілами.

В мережі публікують кадри самого удару та його наслідки.

"На моїй улюбленій центральній пл. Свободи у Харкові розриваються ракети! Серце розривається!", - написав радний міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові окупанти розбомбили приміщення ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути