середа, 20 листопада 2013 20:58

У Харкові даішник дав водієві 2 тис. грн. хабара

У Харкові даішник дав водієві 2 тис. грн. хабара

Харків'янин, будучи у своїй машині, помітив, як працівники ДАІ зупинили водія і взяли у нього 100 гривень. Чоловік не розгубився і зняв цю ситуацію на відео, а потім підійшов до правоохоронців і почав розбиратися із ними, що і до чого.

Активіст запевняє, що ті у відповідь підкинули йому 2 тисячі гривень у чохлі від телефону. Чоловік і це зняв на відео. Ролики розмістив в Інтернеті. Кадри уже переглянуло місцеве керівництво ДАІ та прокуратура. Розпочате досудове розслідування за статтею "Хабарництво". Максимальна санкція статті - 4 роки позбавлення волі, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Звертатися до прокуратури автор відео не збирається. Мовляв, те, що інспектор брав саме хабар, довести вже не можливо.

Автоінспекторів, які брали у водія гроші, уже встановили. Це капітан та прапорщик. Обидва відпрацювали у міліції більше 15 років. Те, що взяли із водія-порушника 100 гривень, служиві заперечують, але у ДАІ їм уже все одно не працювати. Наразі проводиться службове розслідування і матеріали перевірки передадуть до прокуратури.

Своє розслідування розпочала і прокуратура. Там кажуть, до них ніхто не звертався із заявами. Приводом для перевірки стало відео в Інтернеті.

Відповідати доведеться і водієві жовтого "Рено" - за дачу хабара. Його особу уже встановили. У ДАІ додають, що вимагатимуть покарання ще й для автора скандального ролика. Мовляв, із таким відео Роману треба було одразу йти до прокуратури. Натомість, він почав торгуватися із міліціонерами, що дуже схоже на шантаж.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові даішник дав водієві 2 тис. грн. хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути