Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2023 18:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР сказали, скільки людей РФ щодня рекрутує на війну проти України

У ГУР сказали, скільки людей РФ щодня рекрутує на війну проти України
Росія не має нагальної потреби в мобілізації. Фото: МК

Росія щодня рекрутує від 1000 до 1200 осіб і не має нагальної потреби в мобілізації.

За рахунок більшості з цих людей Росія поповнює щоденні втрати, які вона несе у війні, яку розв'язала проти України. Про це повідомив заступник голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час традиційного щорічного заходу NV "Україна та світ попереду 2024".

"Ми маємо підтверджувальну розвідувальну інформацію, що кожного дня РФ здатна призивати, за різними підрахунками і різними способами, до збройних сил Росії - рекрутування, мобілізація - це 1000−1200 осіб. Це щоденно", - сказав заступник голови ГУР.

За його словами, за рахунок більшості з цих людей Росія поповнює щоденні втрати, які вона несе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче до кінця року залучити для війни проти України 500 тис. осіб

"Взагалі росіяни намагаються підтримувати рівень укомплектованості свого угрупування, бойових частин, які перебувають на лінії зіткнення, на рівні 92−95% для того, щоб зберігати темп наступу", - зазначив Скібіцький.

Заступник голови ГУР констатува, що, на жаль, Росія має великі мобілізаційні ресурси, і наразі справляється з поповненням втрат та комплектуванням оперативних резервів, розгорнутих на окупованих територіях України, не проводячи потужну другу хвилю мобілізації.

"Нагальної потреби зараз для загальної мобілізації в РФ немає. Одним із чинників цього, мабуть, слугує підготовка до президентських виборів в Росії, тому що Володимир Путін не хоче, щоб процес мобілізації впливав на так звану передвиборчу кампанію", - сказав він.

Мобілізація в Україні необхідна. На чотирьох крайніх засіданнях Ставки верховного головнокомандувача піднімалося питання про необхідність мобілізації.

Найближчим часом буде знайдено рішення щодо цього питання, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом Збройних сил України пропонують власне бачення, але остаточне рішення щодо мобілізації 500 тис. громадян має ухвалити парламент.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР сказали, скільки людей РФ щодня рекрутує на війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути