пʼятниця, 17 березня 2023 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР розповіли, яким чином окупанти готуються обороняти Крим

У ГУР розповіли, яким чином окупанти готуються обороняти Крим
Окупанти споруджують траншеї та окопи на кримських пляжах. Фото: Telegram-канал Кримський вітер

Росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угрупування та готуються до оборонних дій.

Зокрема, у Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент ворога. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає Gazeta.ua.

Він зауважив, що українська розвідка постійно відстежує все, що пов'язане з діяльністю угруповання російських військ у тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін узявся особисто ширити фейки про Крим

"Інфраструктура на тимчасово окупованому півострові підтримується в бойовій готовності. У Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент. Наприклад, це близько 90 бойових літаків, 60 бойових вертольотів", – повідомив він.

За його інформацією, також створено оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони.

"Вони готуються до оборонних дій на території півострова", – сказав Скібіцький.

Коментуючи спорудження окупантами траншей та окопів на кримських пляжах, представник воєнної розвідки України зауважив, що "вони обрали найбільш небезпечні напрямки, де може бути проведена морська десантна операція, і зараз саме там здійснюють підготовку оборонних рубежів".

Стратегія деокупації Криму, прийнята в березні 2021 року, втратила свій сенс після того, як Росія розпочала повномасштабну криваву війну проти України.

Тому тепер окупований Росією Крим можна звільнити лише військовим шляхом, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Україна має сама вирішувати, чи звільняти Крим від російських загарбників військовим шляхом. А Захід повинен продовжувати надавати українцям військову допомогу. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР розповіли, яким чином окупанти готуються обороняти Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути