середа, 31 серпня 2011 10:39

У Грозному пролунала серія вибухів, загинуло близько 10 людей

У Грозному пролунала серія вибухів, загинуло близько 10 людей

У Грозному у вівторок ввечері при спробі затримання вчинив самопідрив бойовик. Як повідомляє представник правоохоронних органів, загинули два співробітники поліції, які намагалися його затримати.

Потім, в Ленінському районі стався другий за цей вечір вибух. Другий вибух на вулиці Богдана Хмельницького стався в той момент, коли на місці попередньої події зібралися співробітники правоохоронних органів і перехожі.

Потім повідомлялось, що вже в результаті трьох вибухів в Грозному загинули щонайменше вісім осіб, 16 - поранено. У тому числі четверо знаходяться у важкому стані. Жертви є як серед мирного населення, так і серед співробітників поліції. Зокрема, відомо про одного загиблого співробітника МНС та сімох поліцейських.

Нині в лікарні знаходяться 22 людини, п'ять з них у важкому стані.

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив журналістам, що, скоївши злочин в день мусульманського свята, "бандити в черговий раз показали своє справжнє обличчя".

"Сьогодні найсвященніший день для всіх мусульман. Люди прощають один одному будь-які образи, допомагають бідним, сиротам, хворим. І в цей день підготований і зомбований кимось бандит зробив спробу здійснити теракт в Грозному. Співробітники міліції зробили все, щоб зірвати його задум . При спробі затримання бойовик здійснив самопідрив. На жаль, загинули двоє наших бойових товаришів", - сказав Кадиров, коментуючи перший вибух.

"Те, що сталося свідчить про те, що у бойовиків немає нічого святого. Для них не існує ні релігія, ні мораль і ніщо інше. І знову ми переконуємося в тому, що це зло потрібно випалювати розжареним залізом", - підкреслив Кадиров.

18 серпня у Грозному провели спецоперацію з ліквідації групи бойовиків. Про це повідомив глава Чечні Рамзан Кадиров. За його словами, у Ленінському районі Грозного була виявлена група бойовиків, спрямована до столиці Чечні для здійснення серії терактів польовим командиром Муслімом Гакаєвим.

Повідомляється, що Кадиров особисто був присутній на місці проведення операції і координував дії її учасників. У ході операції вдалося знищити чотирьох бойовиків. В укритті бойовиків було виявлено зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

Минулого року внаслідок нападу на парламент Чечні загинули троє, поранено сімнадцятьох людей. З ранку в комплекс урядових будівель проникли троє бойовиків, один з них підірвався біля будівлі. Після того як себе підірвав перший бойовик, двоє терористів пробралися в будівлю і забарикадувалися на першому поверсі. В ході спецоперації вони також підірвали себе.

Зараз ви читаєте новину «У Грозному пролунала серія вибухів, загинуло близько 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути