вівторок, 23 червня 2020 21:12

У газових трубах - туалетний папір: мешканка зруйнованого вибухом будинку вказала на нові деталі

У газових трубах - туалетний папір: мешканка зруйнованого вибухом будинку вказала на нові деталі
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. 5 людей загинули, стільки ж скалічилися. Фото: t.me/dsns_telegram

Мешканка будинку по вул. Соломії Крушельницької,1/5 в Києві Марина Люта розповіла нові деталі, які передували трагедії. Каже, що як тільки дізналася про нещастя, першою думкою було, що вибухнув газ.

"Подумала, вибух стався через газ і демонтаж лічильників, які забрали на повірку. Замість лічильника мешканцям поставили шланги-перемички, а всередину шлангів, щоб не було перегинів, засунули або пластикову пляшку, або рулон туалетного паперу. І це 21 століття!", - каже жінка, передає "Сегодня".

Вона з сім'єю мешкала у сусідній квартирі із тою, яку вважають епіцентром. Її родина вціліла дивом.

"Ми виїхали з Києва в п'ятницю, 19 червня. Поїхали до родичів на Сумщину, щоб залишити там дітей заради того, щоб вони не були в столичній задусі. Наша квартира – суміжна з тією, де був епіцентр вибуху. Того ранку вдома була наша невістка, о 7.30 вона пішла на роботу і це її врятувало. Про те, що сталося ми дізналися від куми – вона нам зателефонувала і сказала, що вибухнув будинок. Ми залишили дітей і поїхали назад до Києва. У квартирі, яка була епіцентром вибуху, проживала бабуся. Днями я заходила до неї в гості. Запаху газу не було. Про господиню можу сказати, що вона все життя пропрацювала директором школи, займалася йогою", - говорить Марина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною може бути людський фактор: експерт про вибух будинку на Позняках

З її слів, поки що ніхто з міської і центральної влади конкретно її родині нічого не пропонував.

"Зі слів представників ДСНС нам відомо, що вище 4 поверху – пустота. Там немає квартир. У нас є побоювання того, що ми залишимося на вулиці. Вимагаємо, щоб нас забезпечили рівноцінним житлом. Зараз ми живемо в готелі Укрзалізниці, ми забезпечені предметами першої необхідності", – говорить Марина.

У Київгазі заявили, що допомагають правоохоронцям з'ясовувати причину трагедії. Усередині компанії також створили комісію для з'ясування обставин.

Вибух у 10-поверховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 стався вранці 21 червня. В результаті було зруйновано п'ять поверхів будівлі. З-під завалів будинку рятувальники дістали тіла п'ятьох загиблих. Троє із них - родина 18-річної Анастасії Недашковської. Дівчина одночасно втратила батька, матір та брата.

Зараз ви читаєте новину «У газових трубах - туалетний папір: мешканка зруйнованого вибухом будинку вказала на нові деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути