Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2020 18:11

В елітному пологовому будинку померла новонароджена дівчинка - мати звинувачує лікарів

В елітному пологовому будинку померла новонароджена дівчинка - мати звинувачує лікарів
Мати дитини вважає, що в трагедії винні лікарі Фото: radiotrek.rv.ua

У Києві в елітному приватному пологовому будинку "Лелека" померла новонароджена дівчинка, якій було 35 днів. Мати вважає, що в трагедії винні лікарі.

Лідія Косогова розповіла, що її вагітність проходила не зовсім гладко, оскільки активність плода була вище норми. Про це жінка написала у Facebook. Але, за її словами, лікарі "Лелеки", де за стандартні пологи просять майже 50 тис. грн, не стали звертати на це увагу. Вони сказали, що це відбувається на тлі прийому одного з препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовля померло після родових травм: батьки звинувачують акушера

Жінку запевняли, що плід розвивається нормально. Ситуація ускладнилася після болісних переймів і пологів. Лікар повідомив породіллі про вилиття меконіальних вод. Після цього завідувач одного з відділень пологового будинку сказала, що в дитини був дистрес.

Дівчинці потрібна була реанімація протягом 5 хв. одразу після народження. Вона сама не дихала. У неї також були поодинокі удари серця. Лікарі сказали, що була небезпека відмирання кори головного мозку.

Медики заявили, що дитині необхідно зробити гіпотермію. 3 дні маля охолоджували до зниженої температури тіла, а потім повертали в норму. Однак почати цю процедуру медики запропонували через 4 год. після народження. Мати вважає, що лікарі втратили дорогоцінний час.

Коли було видно, що дитині краще не стає, її перевели в Охматдит. Через понад місяць мук дівчинка померла.

Лікарі пологового будинку розповіли жінці, що дитина народилася з відхиленнями через те, що м'язи матки стиснулися, пережали судини і матка начебто задушила її.

Лідія вважає - трагедія сталася через те, що в неї відбулося крайове відшарування плаценти, а медики цього не помітили. Тепер вона домагається того, щоб винні в цій історії були покарані.

Подружжя Ігор та Христина Римики із селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківщини звинувачують медиків місцевої лікарні в тому, що під час пологів ті вбили їхнього первістка.

Зараз ви читаєте новину «В елітному пологовому будинку померла новонароджена дівчинка - мати звинувачує лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути