неділя, 07 липня 2013 03:30

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

У Донецьку підтримали повсталу Врадіївку: "МВС = ОЗУ"
15

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Більше 50 мешканців Донеччини, які постраждали від порушення своїх прав з боку міліції, прийшли сьогодні на акцію на підтримку жителів Врадіївки. Люди пікетували обласне управління міліції, вимагаючи відставки міністра Віталія Захарченка. Мітингувальники називали його "міністром ґвалтівників і вбивць". Вимагали заодно відставки Віктора Дубовика, екс-начальника Донецької обласної міліції, а нині — заступника міністра МВС.

Учасники пікету кричали: "Банду геть!". Вони відгукнулися на заклик донецьких блогерів Дениса Казанського і Павла Колесника. "Скоро менти почнуть гнобити мужніх жителів Врадіївки, висмикуючи найактивніших і віддаючи під суд. Але сміливі люди з Врадіївки боролись зі злочинністю, а це вважається злочином тільки в середовищі самих злочинців", - йшлося у зверненні, яке поширилося через соціальну мережу.

Пікетники написали плакати: "Вся Україна - ВРАДІЇВКА", "Ні — звірствам у міліції", "Вимагаємо люстрації", "Офіцер! Живи, служи, пам'ятай Врадіївку".

"Я прийшла сюди, тому що подібні НП, як у Врадіївці, відбуваються регулярно, в тому числі і в Донецьку. Але не завжди ми проявляємо таку громадянську свідомість, як врадіївці", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua мешканка Донецька Катя, яка просила не називати її прізвище.

"Мою машину спалили 1 листопада через те, що я активіст "Дорожнього контролю", - зазначив Gazeta.ua донеччанин Олег Богданов. - Цей підпал не розслідували. Вважаю, що це помста працівників державтоінспекції, так як я заважаю їм заробляти на дорозі. Після цього вся Україна скинулась мені на новий автомобіль. Так що я відчув на собі, що народ — велика сила, ми можемо змінити Україну".

Горлівський поет Микола Джміль розповів у мегафон приголомшливу історію, яка трапилася в Артемівську (Донецької області) у 2002 році. Працівники міліції, за його словами, щоб допомогти втекти від відповідальності синові судді, приховали зґвалтування школяра. Цей злочин призвів до смерті дитини.

"Жителі Артемівська відреагували байдуже. Коли я намагався підняти людей, закликав вийти на площу, мені відповідали, що дитину не повернеш, і "моя хата скраю". А зараз, як мені розповіли, цей син судді вже працює у прокуратурі", - повідомив горлівчанин.

Маріупольчанка Лідія Сергєєва нагадала, що її викинули з потяга на ходу оперативники, і за це ніхто не покараний. Донецький чорнобилець Володимир Деркач розповів, як працівники міліції затоптали його товариша під час знесення наметового містечка біля пенсійного фонду.

Один з останніх злочинів працівників міліції відбувся в ніч з 29 на 30 червня. "Газель" мешканця Новоазовська Олександра Саржицького без причини зупинили працівники ДАІ на трасі Новоазовськ - Седове. Водій, його дівчина та друг постраждали від газу, який міліціонери запустили в салон через прочинене вікно. Потім всіх трьох побили співробітники "Беркута". Колеги з міліції стали на захист своїх працівників. А постраждалі опинилися в лікарні з черепно-мозковими травмами. Вони вважають, що наслідки були б гірші, якби не випадкові очевидці, які викликали "швидку".

Перед початком пікету представник прес-служби обласної міліції Марина Голдинська повідомила, що до народу вийде керівник обласного главку Роман Романов, але охочих поспілкуватись з пікетувальниками так і не знайшлося. Після акції люди повісили на решітці біля входу в управління Донецької обласної міліції дощечку з написом "МВС = ОЗУ" (організоване злочинне угруповання).

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку підтримали повсталу Врадіївку: "МВС = ОЗУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути