субота, 17 січня 2015 19:07

У донецькому аеропорті й досі триває бій, поранених бійців евакуюють - прес-центр АТО

Протягом сьогоднішнього дня ситуація у зоні проведення антитерористичної операції суттєво не змінилась. Незаконні збройні формування продовжують активно обстрілювати позиції українських силовиків та прифронтові населені пункти. Всього зафіксовано 43 обстріли.

Проце повідомляє прес-центр АТО у Фейсбук.

"З 6.00 до 18.00 штабом АТО зафіксовано 43 обстріли, три з яких велися безпосередньо по мирних населених пунктах. Так, бойовики з "Градів" обстріляли Трьохізбенку, Авдіївку та Новокалинове", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-центр АТО, близько 14 години у донецькому аеропорту розпочалося бойове зіткнення, яке триває на даний час.

"Українські військові проводять заходи по вогневому блокуванню противника з метою евакуації поранених з нового терміналу. Терористи застосовують усі наявні вогневі засоби, включаючи реактивну артилерію - о 16.30 бандформування обстріляли новий термінал з РСЗВ БМ-21 "Град". Наші військові пробились до захисників аеропорту та розпочали евакуацію поранених. В першу чергу вивозять тих, хто перебуває у важкому стані. Військові медики готові надавати допомогу пораненим всю необхідну допомогу. За необхідності, для доставки у відповідні медичні заклади, будуть задіяні авіаційні засоби", - наголошується у  тексті.

Крім того, терористи активно обстрілюють позиції українських військ поблизу розташованих біля аеропорту населених пунктів. Протягом дня було обстріляно Опитне, Авдіївку, Піски, Гранітне, Мар'їнку, а з РСЗВ "Град" - Тоненьке.

На інших напрямках, поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Кримське, Зайцево та Попасна, незаконні збройні формування здійснювали обстріли з артилерії, танків та протитанковими керованими ракетами.

Зараз ви читаєте новину «У донецькому аеропорті й досі триває бій, поранених бійців евакуюють - прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути