понеділок, 21 травня 2012 12:54

У "демократичних" Штатах безцеремонно били тих, хто проти НАТО
11

Військові також були з мітингувальниками
Фото: Фото: Reuters
Хтось отримав поліцейським кийком по голові
З жінками полісмени поступали не "по-джентельменськи"
Правоохоронців звинуватили у надмірній жорстокості
Організатори акції заявили про 60 затриманих і 12 постраждалих

Антивоєнна демонстрація в Чикаго, де в неділю, 20 травня, відкрився саміт НАТО, закінчилася зіткненнями учасників акції з поліцією, повідомляє Reuters.

За даними керівництва поліції міста, 45 демонстрантів затримано, четверо поліцейських отримали травми. Організатори акції, в свою чергу, заявили про 60 затриманих і 12 постраждалих, включаючи тих, хто отримав травми голови в результаті удару поліцейського кийка.

Організатори акції, що почалася в Чикаго в день відкриття саміту НАТО, розраховували, що в заході візьмуть участь не менше 10 тисяч осіб. Однак, за даними поліції, в демонстрації брали участь лише близько 3 тисяч людей. При цьому очевидці стверджують, що присутніх було більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 10 тисяч противників НАТО вийшли на протест в Чикаго

Зіткнення поліції з демонстрантами почалися після того, як у другій половині дня представники правоохоронних органів зажадали від учасників акції розійтися, заявивши, що в іншому випадку вони будуть заарештовані. Більшість демонстрантів виконали розпорядження, однак кілька сотень учасників акції відмовилися, після чого поліція застосувала силу.

На адресу правоохоронних органів були висунуті звинувачення у занадто жорсткому розгоні демонстрантів. Проте глава поліції Чикаго Геррі Маккарті заявив, що його співробітники були змушені застосувати силу, бо деякі демонстранти чинили їм опір.

На роботі саміту НАТО, що проходить в конгрес-центрі McCormick Place, відзначає агентство, яке сталося ніяк не позначилося. Зіткнення демонстрантів з поліцією відбувалися в кількох кварталах від конгрес-центру.

 

Зараз ви читаєте новину «У "демократичних" Штатах безцеремонно били тих, хто проти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути