пʼятниця, 28 жовтня 2011 15:06

У Чилі прокинувся вулкан Хадсон
5

Фото: Фото: Reuters

Вулкан Хадсон прокинувся в Чилі. Над ним піднявся кілометровий стовп пилу. Зі схилів гори відселили сотні людей.

На місце інциденту вилетіла урядова комісія. Вона повинна оцінити ступінь небезпеки виверження вулкана, який "спав" останні двадцять років. В цілому, на території Чилі розташовані дві тисяч вулканів. У червні через виверження одного з них було скасовано тисячі авіарейсів по всій Південній півкулі, пише День.

В околицях вулкана оголошено "червону" тривогу. До теперішнього моменту евакуйовано 128 жителів з довколишніх районів, чотири людини відмовилися покинути свої будинки. Співробітники Національного управління з надзвичайних ситуацій з сьогоднішнього дня почнуть роздавати респіратори жителям населених пунктів, які розташовані в зоні можливого викиду попелу, пише Російська газета.

Хадсон знаходиться в 15 км від узбережжя Тихого океану, його висота становить 1905 метрів над рівнем моря. Діаметр його головного кратера досягає 500 метрів. Востаннє вулкан, розташований в 1600 км на південь від Сантьяго, вивергався 8 серпня 1991, що призвело до танення льодовика біля його кратера і селевих потоків.

Зараз ви читаєте новину «У Чилі прокинувся вулкан Хадсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути