субота, 01 липня 2023 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У червні ЗСУ встановили рекорд зі знищення російської техніки ‒ інфографіка
7

У червні Збройні сили України встановили рекорд зі знищення російської техніки.

Абсолютний і найважливіший рекорд місяця – кількість знищеної артилерії РФ. Про це у Telegram написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, рекорд було встановлено не лише за кількістю знищеної ствольної артилерії (688), а й РСЗВ (57). Це стало можливим завдяки ефективній контрбатарейній боротьбі та розкриттю позицій окупантів розвідкою боєм.

"У червні було встановлено рекорд за кількістю знищених засобів ППО противника (56). Найчастіше засоби ППО розміщуються між другою та третьою лінією оборони, або взагалі на третій лінії, в тилу. Ця планомірна робота з випалювання ППО так само була частиною підготовки до наступу", ‒ зазначив Коваленко.

Динаміка втрат російської армії у війні проти України
Фото: t.me/zloyodessit
Динаміка втрат російської армії у війні проти України
Динаміка втрат російської армії у війні проти України
Динаміка втрат російської армії у війні проти України
Динаміка втрат російської армії у війні проти України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лавах ворога побільшало дезертирів – зведення Генштабу

Знищено також рекордну кількість спецтехніки (122). Експерт зазначає, що вздовж лінії фронту росіяни змушені були активізувати всі свої підрозділи, в тому числі інженерні, для підтримки смуги забезпечення.

"Також варто згадати й інші позиції, нехай і не рекордні, але теж важливі. Це, наприклад, другий за всю повномасштабну війну показник знищених БПЛА (414). До цього показника входять і Shahed-136. Другим за період війни став і показник знищеної автотехніки (555). Це стало наслідком масового розкриття складів окупантів та їх знищення, у зв'язку з чим склади було переведено на "колеса". Знищення логістичних конвоїв повернулося на рівень до початку війни", ‒ наголосив Коваленко.

Він також нагадав, що у червні знищено 390 бойових броньованих машин ворога.

"Власне, такими є підсумки червня. І вони якнайкраще демонструють, що саме відбувалося цього місяця. А відбувалося планомірне знищення сил та засобів ворога, що значною мірою послабило його оборонні можливості", ‒ додав Коваленко.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 1 липня становлять уже понад 228 870 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 530 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У червні ЗСУ встановили рекорд зі знищення російської техніки ‒ інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути