вівторок, 02 травня 2017 19:52

У будинок фермера кинули гранату

У будинок фермера  кинули гранату
У будинок фермера кинули гранату. Фото: Вчасно

Минулої ночі у будинок фермера з Херсонщини Миколи Мартиновця кинули гранату. До таких дій вдалися рейдери, щоб отримати землю.

"Ми з дружиною спали. Раптом о 4.15 ранку прогримів вибух. Будинок здригнувся. З вікон вилетіли шибки. Двері та стіни пошкодило осколками гранати. На щастя, ми з дружиною перебували y іншій кімнаті", - розповів Gazeta.ua голова сільгосппідприємства ім. Кірова Микола Мартиновець.

До таких методів вдався голова Преображанської сільради зі своєю командою, підозрює фермер.

"Хочуть силою забрати землю селян, яка перебуває y мене в оренді до 2023-2025 року. Восени вони організовували рейдерські захоплення землі. Торік на початку листопада обробили гербіцидами більше 300 гектарів озимої пшениці. Нинішньою весною перекультивували 35 гектарів посівіві ячменю та ріпаку", - розповідає Микола Мартиновець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдера, який розстріляв 4 охоронців та поліцейське авто, випустили із СІЗО

За словами голови господарства, майже рік триває ця "війна". За цей час неодноразова звертався до правоохоронних органів.

"Написав y районну прокуратуру близько 40 заяв. Відкрито 8 кримінальних проваджень. Але навіть відкриті справи не розслідували. Місяць тому написав лист у СБУ, але до сьогоднішнього дня ніхто нічого не робив", - каже фермер.

На місці злочину поліція знайшла частини гранати Ф1. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за умисне знищення або пошкодження майна. Злочинцям загрожує від 3 до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «У будинок фермера кинули гранату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути