середа, 21 вересня 2022 08:54

У британській розвідці розповіли, чому Росія поспішає з псевдореферендумами на захоплених територіях

У британській розвідці розповіли, чому Росія поспішає з псевдореферендумами на захоплених територіях
20 вересня окупаційна влада Херсонської та Запорізької областей оголосила про проведення референдуму щодо приєднання до Російської Федерації. Фото: svoi.kr.ua

Російське керівництво вирішило створити більше бойової сили для війни з Україною.

Але президент РФ Володимир Путін іде на значний ризик, змінюючи стратегію. Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії у Twitter .

За даними британської розвідки, російські сили в Україні продовжують відчувати нестачу особового складу. 20 вересня 2022 року Державна Дума Росії проголосувала за внесення поправок до закону, що розширюють покарання за невиконання зобов'язань військовослужбовцями, що "призначено для обмеження кількості дезертирств та відмов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області напередодні можливого "референдуму"

Ці нові заходи, швидше за все, були висунуті через громадську критику і знаменують собою подальший розвиток стратегії Росії, зазначають у Міноборони Британії.

"Путін йде на більший політичний ризик, сподіваючись створити більше бойової сили, розвінчуючи міфи про те, що Росія не перебуває ні в стані війни, ні в національній кризі", – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці також нагадали, що 20 вересня окупаційна влада Херсонської та Запорізької областей оголосила про проведення референдуму щодо приєднання до Російської Федерації.

"Ця терміновість, ймовірно, викликана побоюваннями неминучого наступу України та очікуванням більшої безпеки після формального приєднання до Росії", – йдеться у повідомленні.

20 вересня російська окупаційна "влада" на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих "референдумів" про приєднання до Росії".

На Херсонщині про "референдум" заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці розповіли, чому Росія поспішає з псевдореферендумами на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути