субота, 10 вересня 2011 13:47

У Болгарії застрягли 900 російських туристів через борг туропереатора

У Болгарії застрягли 900 російських туристів через борг туропереатора

Повернутися на батьківщину з Болгарії не можуть близько 900 російських туристів, у тому числі 83 дитини. Представники генконсульства стверджують, що ситуація близька до критичної.

"Представники генконсульства знаходяться в аеропортах і допомагають співвітчизникам. Однак наші можливості впливати на ситуацію практично вичерпані", - заявила ИТАР-ТАСС віце-консул РФ у Варні Галина Петровська.

Вона також додала, що над вирішенням проблеми працюють співробітники посольства Росії, а в другій половині дня до Болгарії приїдуть представники Ростуризму.

Рейси не можуть здійснити через проблеми з оплатою туроператором "Алма Тур" рейсів авіакомпанії Bulgaria Air. До суботи кількість затриманих чартерних рейсів збільшилася до п'яти, з Болгарії не можуть вилетіти в цілому 820 дорослих і 83 дитини. Усі вони тимчасово розміщені в готелях і забезпечені харчуванням.

Борг російської компанії-туроператора "Алма Тур" перед авіакомпанією становить 5 млн доларів. Авіаперевізник анулював неоплачену броню туроператора, в результаті чого близько 900 російських туристів не змогли вилетіти на батьківщину з аеропортів Варни і Бургаса.

Нагадаємо, нещодавно через банкрутство російської авіакомпанії "Континент" 146 людей не могли вилетіти з Криму до Красноярська.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії застрягли 900 російських туристів через борг туропереатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути