понеділок, 01 серпня 2011 15:24

Українці застрягли за кордоном через страйк пілотів "Аеросвіту"

Українці застрягли за кордоном через страйк пілотів "Аеросвіту"

Українці застрягли в аеропорту турецького Стамбулу. Вони не можуть вилетіти через страйк пілотів. Про це телефоном зі Стамбулу повідомив пасажир Олег Чеботарьов.

- Мали вилетіти компанією "Аеросвіт" до Донецька о 9. 15 ранку, - каже. -Я лечу із Пакістану. Ніхто не дає ніяких коментарів. Вдень дізнались, що бастують пілоти. Ніхто нічого не пояснює. Ходять чутки, що рейс відклали до восьмої вечора. Знаю, що таке саме зараз з нашими пасажирами в Афінах. Ніхто так не робить із людьми. У світі, якщо бастують, то людей хоч мають попередити та погодувати. Нате вам талончики, йдіть перекусіть. Тут сказали, що можна поспілкуватись із представником компанії, але треба перейти кордон. Для того, щоб мені це зробити повинен за візу заплатити 30 доларів. Це ми ще маємо платити. Представник тут повинен сидіти!

В профспілці авапрацівників України про страйк знають з інтернету. Сказали, що влаштувала його асоціація пілотів, порадили звернутись до них та дали номер телефону.

- Я зараз за межами України не перший тиждень. І зовсім не в курсі, що відбувається в Україні. Буду тільки за тиждень в Україні, - каже президент всеукраїнської профспілки пілотів Олександр Полянський.

- Вперше від вас чую, що хтось десь бастує. З нами дії ніхто не координував. Навіть важко кудись вас направити, бо не знаю хто бастує і навіщо, - кажуть у всеукраїнській профспілці "Федерація профспілок авіапрацівників радіолокації, радіонавігації та зв'язку України".

В "Аеросвіті" ніхто не бере слухавку.

Нагадаємо, сьогодні пілоти "Боїнгів" компанії "Аеросвіт" відмовилися працювати. Через це відмінили та затримали кілька рейсів. Причина протесту пілотів - заробітна плата. Вони вимагають індексації виплат за період фінансової кризи 2008-2009 рр., а також здійснювати оплату праці за новим положенням, яке збільшує її розмір на 18%.

Зараз ви читаєте новину «Українці застрягли за кордоном через страйк пілотів "Аеросвіту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути