неділя, 22 квітня 2012 13:07

У білоруському магазині стався вибух: КДБ у спробі теракту розглядає зв'язок з Україною

У білоруському магазині стався вибух: КДБ у спробі теракту розглядає зв'язок з Україною
Не виключається версія "кримінальних розборок", можливо, пов'язаних із подіями в Одесі. Фото: tsn.ua

У магазині в центрі Гомеля 19 квітня стався вибух, одна людина постраждала. Як повідомили в КДБ Білорусі, порушено справу за статтею "загроза теракту". Втім, не виключається і версія "кримінальних розборок" - за припущенням, можливо, пов'язаних із подіями в Одесі.

Як стало відомо, у торговому залі було приведено в дію "саморобний пристрій для здійснення дій терористичного спрямування". Але чи був це саме вибуховий пристрій, ще належить встановити експертизі. У повідомленні КДБ зазначається, що відпрацьовується версія про "розборки" між організаторами каналів нелегальної міграції з числа іноземних громадян, які прибувають під виглядом навчання у вишах Гомеля".

Правоохоронці наголосили, що окремі і елементи пристрою, виявлені на місці НП, вказують на їхнє іноземне походження. Після перегляду записів з камер відеоспостереження слідчі вже оголосили розшук двох осіб у віці 25-35 років. При цьому у білоруському КДБ зазначили, що "в Україні також активізували діяльність групи з організації каналів нелегальної міграції".

"З урахуванням географічної близькості Гомеля до України слідство вивчає представлені анонімно дані про взаємозв'язок розшукуваних осіб з подіями, що відбулися в Одесі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що російські та українські спецслужби затримали в Одесі злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. За свідченнями заарештованих, вони готували замах на прем'єра Росії Володимира Путіна. Росія вимагає видати їй терористів, однак Київ заявив, що поки вони не постануть перед українським судом, екстрадиції не буде.

Зараз ви читаєте новину «У білоруському магазині стався вибух: КДБ у спробі теракту розглядає зв'язок з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути