четвер, 22 вересня 2011 10:08

У Білорусі знову відновилися мовчазні акції протесту

У Білорусі знову відновилися мовчазні акції протесту

В Білорусі знову відновилися акції мовчазного протесту. Напередодні організатори виставили дев'ять вимог до влади. Заходи проходять тепер під гаслом "Досить терпіти зростання цін, девальвацію, свавілля міліції, державну пропаганду і обіцянки влади!".

За повідомленнями місцевих ЗМІ, мітингувальників на вулицях Мінська та інших білоруських міст мало, а от правоохоронців - багато.

До столиці Білорусі були стягнуті сили МВС. Біля місця проведення акції на проспекті Незалежності чергувало "величезна кількість міліціонерів у цивільному" - багато хто з них журналістам вже добре відомі. Буквально через кожні 10-20 метрів стояли люди з відеокамерами.

Коли захід в Мінську тільки почалося - пролунали перші удари, до нечисленних "мовчунів" підійшли співробітники міліції і пригрозили затриманнями, відзначає білоруське опозиційне видання. Проте, коли зібралася велика кількість учасників акції, правоохоронці ретирувалися. Сотні людей стояли по обидва боки проспекту Незалежності в районі McDonald's і голосно аплодували, виражаючи таким чином свій протест діям нинішньої влади.

По закінченню акції кілька десятків "мовчунів" зібралися на ганку McDonald's і почали активно плескати. Автомобілісти сигналили на знак підтримки. Як передає "Радіо Свобода", правоохоронці не чіпали мітингувальників, мабуть, тому, що вони були оточені журналістами.

Крім того, адміністрації білоруських шкіл зажадали від учнів принести довідки від батьків із зазначенням того, де і з ким діти будуть ввечері середи, 21 вересня, коли в Білорусі поновляться акції "мовчазного протесту". Тих дітей, які не принесли такі довідки, були затримані в гімназіях до 21:00.

Нагадаємо, влітку поточного року в Мінську і великих містах країни щосереди відбувалися громадянські акції протесту, на які приходили люди й аплодували, таким чином висловлюючи свою незгоду із проведеною в країні політикою. Деяких учасників акцій затримували.

На святкуванні Дня незалежності Білорусі 3 липня організатори акції протесту закликали присутніх під час виступу президента Олександра Лукашенка аплодувати так шалено, щоб він не міг прочитати свою промову. Однак деякі присутні на трибунах громадяни стверджували, що їм було заборонено аплодувати.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі знову відновилися мовчазні акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути