четвер, 01 березня 2012 16:27

У Білій Церкві з банкомату витягли 231 тисячу гривень

У Білій Церкві з банкомату витягли 231 тисячу гривень

До Білоцерківського міськвідділу міліції в Київській області ввечері 29 лютого звернулась начальник відділення одного з банків в місті Біла Церква. 47-річна жінка повідомила, що в приміщенні магазину, де знаходився банкомат, невідомі пошкодили задню стінку та викрали залишок - 231 тис. грн.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що напередодні між банкоматом та міжрегіональним управлінням банку було втрачено комп'ютерний зв'язок. Співробітники технічної підтримки установи спочатку пошкоджень не виявили. Майже добу зв'язок з банкоматом не відновлювався, і тоді з'ясувалося очевидне: з банкомату зникли гроші. Ймовірніше за все, невідомі особи пошкодили бокову стінку за допомогою газового різака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час скандального пограбування донецького "Приватбанку" відеозапис не вівся

ВЗГ ГУМВС України в Київській області зазначає, що до такого результату призвело нехтування керівництвом банку елементарними правилами безпеки. Напередодні з метою запобігання крадіжок працівники Управління Державної служби охорони перевірили всі банківські установи області та надали відповідні приписи на усунення недоліків щодо технічного укріплення. У постраждалих білоцерківських банкірів таких недоліків виявилося достатньо: ані сигналізації з виведенням на централізований пульт охорони, ані камер відео спостереження не було. Цим вміло скористалися крадії, затримати яких досі не вдалося - повідомлення від потерпілих про злочин до правоохоронців не надходило майже добу після його скоєння.

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмисникам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Проводяться оперативно-розшукові заходи.

Зараз ви читаєте новину «У Білій Церкві з банкомату витягли 231 тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути