четвер, 14 лютого 2019 09:02

У багатоповерхівці прогримів вибух: зруйновано 30 квартир

У багатоповерхівці прогримів вибух: зруйновано 30 квартир
14 грудня у місті Фастів на Київщині у 5-поверховому житловому будинку стався потужний вибух, який зруйнував 3 верхніх поверхи будівлі. Причину трагедії встановлює спеціальна комісія.. Фото - Обозреватель .

14 лютого минає 2 місяці, як у Фастові на Київщині стався вибух у під'їзді №5 п'ятиповерхового будинку по вул. Садовій, 10. Тоді загинуло 2 людей - 22-річна Сніжана Дем'яненко та Віталій Бабіченко, 33 роки. Травмувався 31-річний чоловік. Його вибуховою хвилею відкинуло з п'ятого на третій поверх.

Попередньо, вибух стався у квартирі Бабіченка. Але що стало його причиною – остаточно не встановлено. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Микола Жукович із обласної поліції.

"Це питання до експертів, які повинні чітко сказати, або був вибуховий пристрій, або не було. Але зібрані матеріали нам говорять про те, що все-таки жодних залишків від цього пристрою немає. І руйнація будинку виникла в результаті вибуху газоповітряної суміші", - каже Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залишилася вдома, бо занедужала" - поховали жертву вибуху будинку в Фастові

30 родин, які залишилися без житла, досі живуть по найманих квартирах на гроші, які виділила міська влада одразу після трагедії. Впевнені, що трагедія сталася через вибухівку, яка була в квартирі загиблого АТОвця Віталія Бабіченка.

"Як стався вибух, обіцяли, що до кінця січня вирішиться питання з житлом, зараз вже говорять - кінець березня ", - каже одна з постраждалих.

У міській раді запевняють, питання із вирішенням житла для потерпілих на контролі у Києві.

"Загальна потреба по всім 30 квартирам – 18, 5 мільйонів гривень. Про цю ситуацію знає особисто прем'єр-міністр України і є принципова позиція про те, що людей потрібно в цій ситуації підтримати. Зараз питання стоїть лише в належному документальному оформленні", - каже голова Фастівської міської ради Михайло Нетяжук.

Вибух у багатоповерхівці стався близько 9:15. Першими рятувати людей кинулися фастівчанин Олександр Гречуха та його товариш, які їхали повз. Відшукали кількох людей, допомогли їм вибратися із завалів. Епіцентр вибуху був у квартирі загиблого чоловіка, за попередніми даними слідства. Бабіченко в останні роки двічі їздив воювати в АТО. Спершу його мобілізували. Потім служив за контрактом. Коли повернувся - зловживав алкоголем, розказують сусіди. Газу в його квартирі не було — відключили за борги.

.

Зараз ви читаєте новину «У багатоповерхівці прогримів вибух: зруйновано 30 квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути