пʼятниця, 20 липня 2012 09:51

Туристів в Бургасі підірвав підданий Швеції. Стокгольм заперечує цю інформацію

Туристів в Бургасі підірвав підданий Швеції. Стокгольм заперечує цю інформацію
Підданий Швеції Мехді Йєзалі. Фото: jspace.com

Смертник, який влаштував теракт в аеропорту болгарського міста Бургаса, прибув до Болгарії за фальшивими документами за кілька днів до теракту, повідомляє софійська радіостанція "Дарік радіо".

За попередніми даними, ним виявився підданий Швеції Мехді Йєзалі. Він прибув до Болгарії за 7-4 дні до теракту по фальшивому водійському посвідченню, виданому в американському штаті Мічиган.

"Зараз болгарські криміналісти працюють з пробами його ДНК, також зняті відбитки його пальців. Усі дані передаються по мережі обміну спецслужбам Ізраїлю, США і ЄС", - розповів голова МВС Болгарії Цвєтан Цвєтанов.

Раніше поліція Болгарії розповсюдила відеозапис, на якому зображений головний підозрюваний у скоєнні вибуху в автобусі з ізраїльськими туристами у місті Бургас, пишет Newsru.ua.

На кадрах видно, як людина в синій футболці, шортах, темних окулярах і з рюкзаком спокійно стоїть у залі для очікувань за годину до вибуху. Через деякий час цю ж людину було помічено на парковці, де на ізраїльських туристів чекав автобус.

В той же час, як повідомляє Lenta.ru, влада Швеції спростувала дані про те, що смертник, який влаштував теракт в аеропорту Бургаса, був підданим цієї країни Мехді Йезалі (Mehdi Ghezali).

У свою чергу, влада Болгарії виступилв з аналогічними заявами. В інтерв'ю ABC News офіційні представники болгарської влади повідомили, що ім'я передбачуваного смертника, поширене ЗМІ, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, у середу, 18 липня, ввечері прогримів вибух у двоповерховому автобусі на парковці аеропорту в курортному болгарському місті Бургас. В автобусі знаходилися туристи з Ізраїлю, які прибули до країни чартерним рейсом, переважно випускники шкіл, яким належало йти служити в армію.

Зараз ви читаєте новину «Туристів в Бургасі підірвав підданий Швеції. Стокгольм заперечує цю інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути