середа, 26 жовтня 2011 16:35

Турецькі мародери розграбували гуманітарну допомогу для постраждалих

Турецькі мародери розграбували гуманітарну допомогу для постраждалих

Вантажівка з гуманітарним вантажем для постраждалих від землетрусу, що прямувала в місто Ван на сході Туреччини, був зупинений і розграбоване мародерами. Телеканал CNNTurk показав пряму трансляцію інциденту.

На відеозаписі видно, як група чоловіків і підлітків, піднявшись на вантажівку, скидає з нього мішки з продуктами, ковдри й інші речі. Люди, що товпляться внизу хапають і забирають мішки, частину речей укладають в машини, які стояли поруч.

За словами заступника мера Вана, банди мародерів з'явилися в околицях міста відразу після землетрусу. Чиновник сказав, що грабіжники, на його думку, не були місцевими жителями.

Число жертв руйнівного землетрусу, що стався в неділю на сході Туреччини, становить, за даними на вівторок, не менш 459 осіб. Крім того, понад 1350 осіб було поранено, зруйновано більше двох тисяч будівель.

У рятувальній операції беруть участь близько 3000 рятувальників, проте шансів знайти під завалами живих людей стає з кожним днем дедалі менше.

Влада виділила на ліквідацію наслідків стихії 1,7 мільйона доларів. У район лиха відправлено понад 25 тисяч ковдр, близько 9 тисяч наметів, а також продовольство і питна вода. У зборі гуманітарної допомоги брали участь добровольці з усіх регіонів Туреччини.

У вівторок турецька влада погодилися прийняти допомогу, запропоновану відразу після землетрусу десятками іноземних держав. Зокрема, як повідомляє Agence France-Presse, Ізраїль найближчим часом доставить до Туреччини пересувні будинки для людей, які залишилися без даху над головою.


Зараз ви читаєте новину «Турецькі мародери розграбували гуманітарну допомогу для постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути