середа, 26 жовтня 2011 11:27

Туркеня провела під завалами кілька діб

Туркеня провела під завалами кілька діб

У місті Еркіс на південному сході Туреччини через майже три дні після потужного землетрусу рятувальникам вдалося витягти з-під завалів 27-річну жінку.

За даними Associated Press, кількома годинами раніше рятувальники витягли з під уламків зруйнованого будинку в Еркісі 18-річного студента Ейюпа Ердема. Молоду людину відправили в одну з місцевих лікарень. Стан 27-річної Гозде Бахар не уточнюється.

За даними міністерства охорони здоров'я Туреччини, у вівторок, 25 жовтня, рятувальникам вдалося врятувати з-під уламків будівель близько 40 осіб. Серед врятованих виявилася двотижнева дівчинка, яка провела під завалами дві доби, а також її мати і бабуся. Батька дитини досі не знайшли.

За останніми даними, жертвами землетрусу магнітудою до 7,2, епіцентр якого знаходився в південно-східній провінції Ван, стали щонайменше 459 людей. Понад 1350 людей отримали поранення. У загальній складності зруйновано понад 2200 будинків, розбори завалів продовжуються.

Перші потужні підземні поштовхи на південному сході Туреччини були відзначені вдень 23 жовтня. Через кілька годин сейсмологи повідомили про нові підземні коливання магнітудою до 6,1.

25 жовтня турецький уряд звернувся за допомогою в ліквідації наслідків стихійного лиха до ряду іноземних держав, включаючи Ізраїль. Зокрема, Анкара запросила в якості гуманітарної допомоги пересувні будинки для тих, хто залишилися без даху над головою.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відмовлявся від іноземної допомоги, яку запропонували близько 50 держав.

Зараз ви читаєте новину «Туркеня провела під завалами кілька діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути