вівторок, 23 серпня 2022 11:47

Тупицького оголосили в розшук за ще однією справою

Тупицького оголосили в розшук за ще однією справою
Ексочільника КСУ Олександра Тупицького оголосили у розшук за ще однією справою. Фото: КСУ

Голосіївський районний суд Києва оголосив у розшук колишнього голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького за ще одним кримінальним провадженням.

Також експосадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Це судове рішення дасть змогу правоохоронним органам України клопотати перед судом про екстрадицію обвинуваченого в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри міжнародний розшук Тупицький спокійно розгулює Віднем – ЗМІ

"Колишній голова КС України обвинувачується у підбурюванні до несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи "Клієнт Казначейства – Казначейство" та пособництві такому втручанню з боку головного бухгалтера КСУ", – йдеться у повідомленні.

Тупицькому загрожує до п'яти років за ґратами. 5 листопада 2021 року працівники ДБР за процесуального керівництва Офіса Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт у цій справі.

Наприкінці травня 2022 року Олександра Тупицького оголосили в міжнародний розшук. Через місяць Тупицькому обрали запобіжний захід. Його заочно заарештували.

За даними слідства, в жовтні 2018 року Тупицький, діючи в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, підкупив свідка. Він вимагав, щоб той відмовився від надання свідчень у справі про рейдерство активів Зуївського енергомеханічного заводу (з 2014 року на окупованій частині Донецької області).

Також Тупицький у 2018–2019 роках неодноразово давав слідчому в цій же кримінальній справі завідомо неправдиві свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Тупицького оголосили в розшук за ще однією справою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути