Ексклюзиви
неділя, 11 вересня 2022 16:56

Труна з тілом Єлизавети II залишила замок Балморал

Труна з тілом Єлизавети II залишила замок Балморал
Труна з тілом Єлизавети II залишила замок Балморал. Фото: AP

Труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II в неділю вивезли із шотландського замку Балморал, де вона померла 8 вересня.

Жалобний кортеж з кількох чорних автомобілів вирушив до Едінбурга. Під час цього шляху мільйони підданих зможуть попрощатися зі своєю королевою, яка керувала країною понад 70 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З квітами й в сльозах: у Балморалі родичі Єлизавети II вийшли до її підданих

В обід шість єгерів замку, де Єлизавета II проводила зазвичай кінець літа і перші тижні вересня, завантажили дубову труну в катафалк.

Труна покрита королівським штандартом Шотландії, а також вінком з квітів і рослин, які були зібрані на території маєтку і які любила королева - флокси, жоржини, луговик, білий верес.

Катафалк проведе 170-кілометровий шлях до Холірудського палацу в Едінбурзі. Траурний кортеж із семи автомобілів пройде через кілька населених пунктів, включаючи Абердін, Данді та селище Беллетер на березі річки Ді, поряд з яким розташований королівський замок.

Королеві віддаватимуть останні почесті голови місцевих рад та церков. Загалом дорога займе понад п'ять годин. Телебачення вже показує, як люди за кілька годин займають місця вздовж дороги, щоб віддати честь Її Величності.

Після прибуття до столиці Шотландії труну помістять на ніч до тронної зали Холірудського палацу.

Наступного дня в Едінбурзі траурна процесія пройде від палацу вздовж Королівської милі – центральних вулиць міста – до собору Святого Егідія (Сент-Джайлса), де відбудеться церковна служба за участю Його Величності Карла III та першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен. Члени королівської сім'ї проведуть ніч на вівторок біля труни в траурному чуванні за традицією, яку називають Пильністю принців.

У головному храмі шотландської пресвітеріанської церкви тіло буде виставлено на одну добу, щоб дати можливість жителям Едінбурга попрощатися з покійною королевою.

Потім труну перевезуть до Лондона. Похорон після 4-денного прощання відбудеться 19 вересня у Вестмінстерському абатстві.

8 вересня померла королева Великої Британії Єлизавета II. Про смерть повідомив Букінгемський палац. Королеви не стало на 97-му році життя.

У Великій Британії оголосили 10-денний траур через смерть королеви Єлизавети ІІ. Вона керувала країною понад 70 років.

Зараз ви читаєте новину «Труна з тілом Єлизавети II залишила замок Балморал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути