Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 12:03

Троє в човні: загиблими на дамбі відпочивальниками виявилися обласні посадовці

Троє в човні: загиблими на дамбі відпочивальниками виявилися обласні посадовці
Човен з 3 чоловіками небезпечно наблизився до дамби та перекинувся. Фото: скрін з відео

Троє чоловіків, надувний моторний човен яких перекинувся у вирі біля дамби поблизу Полтави в неділю, були працівниками Полтавської ОДА.

Про це з посланням на власні джерела повідомляє "Полтавщина".

"Встановлені особи чоловіків. Це - начальник відділу транспорту та організації пасажирських перевезень Полтавської ОДА 38-річний Сергій Гайдар, головний спеціаліст цього відділу 35-річний Володимир Трофименко й колишній головний спеціаліст відділу 32-річний Микола Юрко", - пише видання.

Чоловіки зібралися в неділю 11 квітня поблизу села Вакуленці на околиці Полтави, щоб відсвяткувати день народження наймолодшого члена компанії, Миколи Юрка. Йому в п'ятницю 9 квітня виповнилося 32 роки.

Троє чоловіків святкували, а потім на моторному човні проти течії плавали річкою Ворскла неподалік дамби приблизно о 16:00. З невідомої причини скерували плавзасіб упритул до шлюзів, де вир води перекинув човен і затягнув відпочивальників під воду. Сила течії була такою, що переламала весло з човна - його рятувальники знайшли під час пошуків тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпрі перекинувся човен: трьох людей не можуть знайти

Того ж дня знайшли тіла Володимира Трофименка та Миколи Юрка. Відомо, що одного з них знайшли на мілині, іншого - на глибині. Пошуки тіла Сергія Гайдара тривають. Пошуки припиняли з настанням темряви й відновили о 06:00 у понеділок.

Відеокамера поблизу дамби, спрямована на нижній б'єф гідротехнічної споруди, зафіксувала останні хвилини життя загиблих.

У Полтаві на Ворсклі поблизу Вакуленських шлюзів регуляторів перекинувся гумовий човен, у якому перебували троє чоловіків.

Човен із людьми затягло під греблю, повідомили рятувальникам очевидці в неділю 11 квітня о 16:17. До пошуків одразу залучили фахівців рятувально-водолазної служби.

Зараз ви читаєте новину «Троє в човні: загиблими на дамбі відпочивальниками виявилися обласні посадовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути