неділя, 07 серпня 2022 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Три регіони Росії намагаються сформувати добробати на війну в Україні – ISW

Три регіони Росії намагаються сформувати добробати на війну в Україні – ISW
В ISW назвали ще три регіони росії, де намагаються сформувати добробати на війну в Україні. Фото: armyinform.com.ua

Російські війська зазнають неабияких втрат на війні проти України.

Щоб розширити бойову міць без проведення загальної мобілізації, країна-агресорка формує добровольчі батальйони для війни в Україні. Про це пишуть експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) у черговому звіті.

Так, ISW виявив додаткові регіони, які набирають особовий склад у добровольчі батальйони для участі в російському вторгненні в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відправляє на війну в'язнів – ISW

Місцеві ЗМІ повідомили, що в Ханти-Мансійському окрузі, Воронезькій і Смоленській областях формуються добробати та пропонуються чималі одноразові внески. Їхня сума становить від 100 тис. до 250 тис. руб. (приблизно від $1650 до 4130).

Зазначається, що наприкінці липня влада Смоленської області створила Telegram-канал добровольчого батальйону "Фенікс" і оголосила про набір чоловіків віком від 18 до 60 років у регіоні на термін служби не менше шести місяців.

Ханти-Мансійський округ оголосив про формування двох неназваних добровольчих батальйонів, які теж вимагають мінімального терміну контракту в шість місяців.

У пунктах постійної дислокації противника не вистачає особового складу, який би сформував батальйон чи батальйоно-тактичну групу. Тепер їх формують із різних частин. Про це розповів представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

Мобілізація в Росії проходить приховано. Зараз задіюють бойовий армійський резерв країни – російською БАРС, за рахунок якого комплектуються стрілецькі батальйони. Там немає медкомісій чи інших процедур.

Другий спосіб мобілізації у Росії – формування добровольчих батальйонів за національною ознакою. Кремль віддав вказівку про створення таких батальйонів у всіх федеральних утвореннях. Чисельність одного батальйону – 500–600 людей, які воюватимуть в Україні.

Також в Росії широко розповсюджено найманство. Це переважно вихідці із країн Близького Сходу, що також суперечить міжнародним конвенціям.

Зараз ви читаєте новину «Три регіони Росії намагаються сформувати добробати на війну в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути