Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2007 11:36

Третьякова і Жванію викликають у суд за позовом Березовського

Третьякова і Жванію викликають у суд за позовом Березовського
Вищий суд Англії та Уельсу викликає кандидатів у депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Олександра Третьякова й Давида Жванію свідками з позову російського бізнесмена Бориса Березовського щодо використання його коштів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції.

Відповідно до повідомлення, Третьяков і Жванія викликаються 5 вересня на 15:00 у Шевченківський районний суд Києва для вручення судового виклику Вищого суду Англії та Уельсу.

Відповідний запит від британського суду було прислано Мін"юсту з екземпляром матеріалів позовної заяви компаній Bawyer Consultants Limited, Kayley Investments N.V., Jolet Trading Limited до Давида Жванії, Олександра Третьякова й до компаній Elgrade Limited, Goldstar Agency Limited щодо використання коштів на суму 22,85 млн доларів США.

У повідомленні зазначається, що судовий виклик прислано українському Мін"юсту на основі Гаазької конвенції 1965 року про вручення за кордоном судових і позасудових документів з цивільних або комерційних справ.

Керуючись положеннями конвенції, Мін"юст передав судові документи Головному управлінню юстиції Києва, і управління вжило заходів для точного встановлення адрес проживання одержувачів і направило за цими адресами офіційні запрошення.

"Але, враховуючи, що ні запрошені особи, ні їх представники для одержання документів не з"явилися, доручення британського суду було передано в Шевченківський районний суд Києва для вручення в порядку, встановленому Цивільно-процесуальним кодексом України", - сказано в повідомленні.

Так як на виклики суду ці особи також не з"явилися й не відреагували, 31 серпня в газеті "Урядовий кур"єр" суд розмістив повідомлення з запрошенням Третьякову й Жванії з"явитися в суд 5 вересня для одержання британських судових документів.

"У випадку, якщо ці громадяни не прийдуть у Шевченківський районний суд Києва й не одержать документи у встановлений судом строк, доручення разом з документами, відповідно до Конвенції, будуть повернені, а адресати будуть вважатися проінформованими про документи й про справу відповідно до положень Цивільно-процесуального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Березовський вимагає в суді від Третьякова й Жванії відзвітуватися про використання його коштів.

6 квітня 2006 року Українська правда оприлюднила копію позову, який Березовський подав у Вищий суд Лондона до Третьякова й Жванії з вимогою надати повний звіт з використання 22,85 млн доларів, перерахованих бізнесменом компаніям Еlgrade Limited й Goldstar Agency для сприяння демократії в Україні.

У позові вказується, що в 2003 й 2004 роках Березовський на прохання Жванії й Третьякова перерахував 13,85 млн доларів на рахунок компанії Еlgrade Limited, а також 9 млн доларів на рахунки компанії Goldstar Agency, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Третьякова і Жванію викликають у суд за позовом Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути