пʼятниця, 24 січня 2020 08:06

Трансплантолог-хабарник знайшов нову роботу та повернув арештований мільйон

Трансплантолог-хабарник знайшов нову роботу та повернув арештований мільйон
Лікаря-трансплантолога Олега Котенка, який погорів на хабарі за операцію з пересадження печінки, засудили до штрафу. Фото - ТСН

Колишній завідувач відділення трансплантації печінки Інституту імені Шалімова Олег Котенко, якого засудили за хабар, знайшов нову роботу.

Вже відомо, що працюватиме в приватній клініці, котра отримує ліцензію на пересадки. Представниця закладу показує нові сучасні операційні й сподівається, що Котенко зможе робити тут пересадки печінки вже цьогоріч.

"Репутаційні моменти в клініці – це тільки надання якісних послуг. У нас немає поля для корупції і вимагання грошей", - каже Інна Бабенко, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побачене викликає шок" - у Інституті Шалімова вибачилися за колегу-хабарника

В інституті Шалімова проводять пересадки печінки без Котенка – лікар звільнився під час слідства. Працював на посаді завідувача відділення трансплантації печінки останні 15 років. Загалом у державних клініках – із 1985 року.

У прокуратурі кажуть, що адвокат Котенка домігся, щоби арешт, який наклали на вилучений під час обшуків мільйон доларів, скасували. Бо прокурори не довели злочинне походження цих коштів. При цьому Котенко залишається засудженою особою в корупційному злочині і не зможе оскаржити цей факт. Але працювати в приватній клініці це йому не завадить.

Лікаря-трансплантолога Олега Котенка, який погорів на хабарі за операцію з пересадження печінки, засудили до штрафу 8500 грн. Про це йдеться у рішенні судді Солом'янського районного суду Києва Оксани Криворот. Він зізнався в корупційному злочині і пішов на угоду зі слідством.

Зараз ви читаєте новину «Трансплантолог-хабарник знайшов нову роботу та повернув арештований мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути