понеділок, 09 липня 2012 11:33

Трагічна аварія на Чернігівщині: водія заарештували і запроторили до СІЗО

Відносно водія автобуса "Сканія", що потрапив під Черніговом у дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинули 14 і отримали травми 29 людей, порушено кримінальну справу, він арештований і знаходиться в СІЗО.

Як розповіли в понеділок у відділі зі зв'язків з громадськістю Чернігівської обласної міліції, щодо водія автобуса порушено кримінальну справу за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо це спричинило загибель кількох людей), санкція за якою передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами.

В обласній міліції зазначили, що водій заарештований і знаходиться в слідчому ізоляторі. Стан його нормальний, "інакше б його не посадили до СІЗО", підкреслило джерело.

Водій автобуса є громадянином Російської Федерації, однак розслідуватися кримінальна справа буде в Україні. Судити водія також будуть на території нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія забере на лікування своїх громадян, які вижили у ДТП на Чернігівщині

"Про екстрадицію не йдеться", - сказали в міліції.

В даний час в рамках порушеної справи проводяться слідчі дії.

"Мотив - скоєно з необережності", - відзначили в міліції.

У повідомленні також підкреслюється, що в реанімації в Чернігові знаходяться 3 постраждалих у важкому стані, решта вже відправлені в Росію.

Як стало відомо, в рамках розслідування кримінальної справи розглядаються різні версії, основна з яких - водій заснув за кермом. Проте, сам водій у своїх свідченнях спростовує це і стверджує, що ДТП спричинили маневри, які він почав здійснювати, намагаючись об'їхати білий автомобіль. Разом з тим, слідство не вірить таким показаннями.

Як повідомлялося, в суботу в 06:30 за київським часом в Чернігівській області в ДТП потрапив автобус, що перевозив паломників з Великих Лук Псковської області РФ. Автобус слідував в Почаївську лавру (Тернопільська область). В результаті аварії загинули 14 людей, 29 постраждали. Рішенням губернатора Псковської області в регіоні оголошено триденний траур за загиблими.

Зараз ви читаєте новину «Трагічна аварія на Чернігівщині: водія заарештували і запроторили до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути