середа, 24 квітня 2019 09:55

Трагедія на Дніпрі: зниклу студентку шукають місяць

Трагедія на Дніпрі: зниклу студентку шукають місяць
У Кременчуці на Полтавщині в р. Дніпро місяць тривають пошуки студентки 18-річної Карини Ігнатенко. Фото - uaportal.com
 

У Кременчуці на Полтавщині в річці Дніпро місяць тривають пошуки студентки Карини Ігнатенко, 18 років.

24 березня вона з друзями Сергієм Плахтирею, Данилом Чемерисом, Дмитром Липкою та Ярославою Струновою відпочивали на острові Шаламай на Дніпрі. До нього попливли моторним човном. На зворотньому шляху перекинулися, до берега залишалося 50 м. Врятувалася тільки 17-річна Ярослава.

За місяць пошуків рятувальники обстежили десятки гектарів акваторії Дніпра, піші патрулі та поліція обійшли прибережні зони та острови. Дівчину шукають за допомогою камер. Проте тіла поки не виявили, розповіла кореспондентові Gazeta.ua Марина Мартиненко із ДСНС Кременчука.

"Те, що дівчина вижила – шансів дуже мало. Ми шукаємо, але не знаємо, що саме. Бо на 100 відсотків не впевнені, що дівчина була на тому човні. Не впевнені, що вона виплила, коли човен перекинувся. Крім того, могло бути "сухе" утоплення – коли вода не потрапляє в легені, а тільки до рота і носа. Тоді тіло залишається на поверхні, його течією уже могло віднести на десятки кілометрів звідси. Водолази за цей час значно розширили коло пошуків дна річки і кілька разів усе передивилися, але поки марно", - каже Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Дніпрі: замість зниклої студентки знайшли тіло невідомого чоловіка (18+)

Щодня до рятувальників, водолазів та поліції приєднуються рідні дівчини і волонтери. Один із водолазів каже, що за 36 років роботи не пам'ятає, аби пошуки тривали так довго.

Мати дівчини зверталася до кількох екстрасенсів. Хтось із них сказав, що донька жива. Тому вже розглядає версії, що дівчину шукати варто не в Дніпрі, а на острові Шаламай або навіть на території садового кооперативу. Рідні думають, що, може, дівчина допливла до берега, а тут її зґвалтували. За їхніми словами, поліція обстежувала не всі садові будиночки. А дівчина, яка вижила, та рибалка, що її знайшов, змінюють свідчення.

Поліція та рятувальники пошуків не припинятимуть.

29 березня в Кременчуці на Полтавщині поховали друзів — 24-річного Сергія Плахтирю, 25-річного Данила Чемериса та Дмитра Липку, 26 років, які втонули 24 березня у річці Дніпро.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія на Дніпрі: зниклу студентку шукають місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути