неділя, 18 вересня 2022 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Трагедія і горе Ізюма: триває ексгумація загиблих містян і бійців ЗСУ (фото 18+)
27

За останні два дні на місці масового захоронення в Ізюмі правоохоронці ексгумували 59 тіл. Серед них є цивільні чоловіки, жінки та військовослужбовці.

Ексгумація триватиме ще майже два тижні. Маємо інформацію про нові захоронення, повідомив міський голова Ізюму Валерій Марченко.

Кореспондентка Gazeta.ua побувала на місці, де проходить ексгумація загиблих українців. Ми публікуємо фото з цвинтаря біля Ізюма, які засвідчують масові злочини росіян в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Місто справжніх емоцій" – враження від Ізюма в 25 фото

ОБЕРЕЖНО! Фото 18+.

Фото: Ольга Стенько

Слідчі дії на місці масового захоронення українців в Ізюмі почалися з 15 вересня. Тіла ексгумують представники поліції, прокуратури, військові. Наразі відомо щонайменше про 500 загиблих, яких не стало за час російської окупації міста.

Люди поховані у могилах загинули унаслідок російських ракетних та артилерійських обстрілів. Деякі мають ознаки насильницької смерті. Також ізюмці помирали від хвороб, які загострювалися унаслідок жахливих умов життя в окупації – люди місяцями обходилися без електрики, газу, води, а від обстрілів ховалися у холодних і необлаштованих підвалах.

Росіяни з перших днів повномасштабної війни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищили майже 80% житлової забудови міста та окупували населений пункт на початку квітня. Місцеві жителі опинилися у надважкому становищі й змушені були жити без електрики, води та газу.

Після понад 5 місяців окупації Збройні сили України, 10 вересня звільнили Ізюм від росіян. На час звільнення в місті перебувало близько 10 тис. мешканців. До війни там жило більш як 40 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія і горе Ізюма: триває ексгумація загиблих містян і бійців ЗСУ (фото 18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути