понеділок, 15 липня 2013 17:09

Торговці ринку "Шлях" бояться говорити через можливі проблеми з міліціонерами

12 липня старший лейтенант міліції, командир взводу Андрій Ганнисик вдарив кулаком по  нирках 19-річній Ірині Бондар через прохання звертатися до неї українською мовою. Інцидент відбувся на столичному ринку "Шлях". Міліція цю інформацію спростовує. За їх версією, громадська активістка та член партії "Свобода" лаялась. Після чого дівчина почала голосно кричати через те, що правоохоронець доторкнувся до неї долонями. Проте дівчині викликали "швидку". Медики констатували у Ірини забій лівої задньої частини грудної клітки.

"Коли міліція приїхала на ринок всіх почали збирати. На моїй точці міліціонер попросив зібрати товар. Я не можу протягом п'яти хвилин зібрати товар. Це все таки речі і вантажник повинен завести. У той час підійшла дівчинка, яка запитала у міліціонера чому збирають людей і не дають їм працювати. На що міліціонер відповів, що цей ринок ніколи вже працювати не буде, тому що тут не можна торгувати. Дівчина попросила його розмовляти з нею державною мовою. На що він відповів: "Як хочу, так і розмовляю". Помітно, що він був злий", - розповіла Світлана, продавчиня на столичному ринку "Шлях".

За дівчину заступились люди з всього ринку. Підприємці готові були вчинити самосуд.

"Зібралася багато людей. Дівчина стояла і розмовляла з іншими міліціонерами. Коли він обійшов з іншого боку і вдарив її з кулака по нирках. Дівчина зойкнула. Бачила це особисто і не тільки я. Перехожий почав кричати: "Що ви робите? За що б'єте дівчину?". Всі підняли паніку і почали кричати. Міліціонер чи то злякався і почав швидко йти. Люди пішли за ним, щоб він пояснив за що він її вдарив і хоча б вибачився. Коли люди почали кричати йому вслід: "Зупинися! За що ти вдарив дівчинку?" він почав тікати. Бігти він почав вже за магазином "Фора". Багато людей почало бігти за ним, все знімали на камеру. Думаю, якщо людина нічого не боїться, то їй нічого тікати", - зауважила Світлана, продавчиня ринку. Вона торгує жіночим одягом. Навпроти її лавки стався інцидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля головної будівлі столичної міліції зібрався натовп КУПРівців

У ніч на 14 травня торговці разом з активістами "Свободи" та КУПРу почали штурмувати Святошинський райвідділ міліції. Працівники ринку вимагали покарати міліціонера.

"Усі зібрали свої точки і поїхали туди. Ми домагалися того, щоб людина вийшла і пояснила навіщо він її вдарив", - розповіла продавчиня.

За даними міліції, біля райвідділу зібралось близько 30 громадян, які намагались заблокувати вхід до райуправління. Від сутичок біля райвідділу постраждало 11 правоохоронців. Люди пошкодили кілька секцій металевого паркану. Після чого невідомі застосували сльозогінний газ проти правоохоронців.

Працівники ринку розповіли, що конфлікт між підприємцями і міліціонерами триває понад тиждень. Щодня близько 60 правоохоронців виганяли торговців з ринку.

"Нам не дозволяють працювати. Пояснюють тим, що ринку тут не буде. На ринку змінився директор. Новий директор їздить, вирішує проблеми з паперами, але нас ніхто не чує. Раніше ми торгували на столах, на землі. Зараз директор поставив за свої гроші ролети, щоб нас не ганяли. Підняли вдвічі ціни на оренду. Тепер за кожен метр платимо по 35 гривень, раніше платили по 15-20 гривень. На контакт до нас ніхто не виходив. Дівчата телефонували старому директору і попросили допомогти, тому що на ринку таке відбувається, що люди не витримують", - розповіла підприємець Світлана.

Підприємець Людмила та свідок подій розповіла, що люди бояться скаржитись через можливі проблеми з міліцією.

"Не хочу нічого говорити. Через це стільки проблем", - сказала вона.

"Люди бояться міліції. Тут ходять і розганяють. Типу не можна торгувати", - додав чоловік біля неї.

Зараз ви читаєте новину «Торговці ринку "Шлях" бояться говорити через можливі проблеми з міліціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути