Ексклюзиви
субота, 23 січня 2016 14:19

"Тітушкам" під час Майдану видали 408 автоматів зі складів МВС - прокурор

"Тітушкам" під час Майдану видали 408 автоматів зі складів МВС - прокурор
Молодики отримували зброю в МВС. Фото: nv.ua

Під час Революції Гідності у МВС роздали цивільним сотні одиниць вогнепальної зброї та десятки тисяч набоїв.

Про це 23 січня на брифінгу повідомив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає "Українська правда".

"Представникам цивільних осіб було видано 408 автоматів, та близько 90 тисяч набоїв до них. Рішення приймали представники керівництва країни та МВС", - повідомив він.

Але багато з виданої зброї не застосовувалося. Невелику частину з тих автоматів вже знайшли, але місце перебування більшої частини автоматів не встановлено.

Через цей злочин прокуратура вже направила обвинувачення до суду. На 26 січня призначено попереднє засідання. Винними прокурори пропонують визнати, зокрема, трьох працівників складів - начальника відділу, інспектора і техніка. Усі вони під домашнім арештом. А також обвинувачують одного з представників "тітушок", який вивозив цю зброю. Ця особа перебуває під вартою.

Також про підозру у даному провадженні повідомлено екс-главі МВС Віталію Захарченку, начальнику матеріального забезпечення Зінову, екс-главі столичної міліції Мазану та представникам одного зі злочинних угрупувань Києва, які вимагали кошти у перевізників - керівнику цього ОЗУ та чотирьом його "підлеглим".

"Вони безпосередньо отримували цю зброю. Їх оголошено в розшук", - додав Горбатюк.

Окрім того, встановлено причетність та повідомлено про підозру одному з керівників підприємства, пов'язаного з сином екс-президента Віктора Януковича. Ця особа надавала транспорт та координувала операцію.

Як це було: третій день протистоянь на Грушевського (21 січня)

Під ранок 21 січня "Беркут" пішов у штурм. Силовики стріляли в людей та закидували їх світлошумовими гранатами, знищили катапульту і частину барикад. У відповідь у їхній бік полетіла бруківка та коктейлі Молотова.

Зараз ви читаєте новину «"Тітушкам" під час Майдану видали 408 автоматів зі складів МВС - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути