четвер, 15 липня 2021 17:38

Тіло в піч: у Києві адвокат намагався привласнити квартиру померлого
3

У Києві адвокат намагався привласнити квартиру померлого
Фото: Надія Максимець
У Києві адвокат намагався привласнити квартиру померлого
У Києві адвокат намагався привласнити квартиру померлого

У Києві адвокат разом зі спільниками понад пів року приховували муміфіковане тіло 89-річного чоловіка. І намагалися таємно спалити його в крематорії. Аферу провернули, щоб заволодіти його квартирою на вул. Олени Теліги.

Коли саме й за яких обставин помер чоловік – встановлює слідство, розповіла речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"Злочинці заволоділи квартирою самотнього чоловіка, підробивши для цього договір купівлі-продажу. Він датований 2010 роком і начебто завірений нотаріусом, яка померла в лютому 2021-го. Згодом інший нотаріус вніс на підставі цього документа неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на користь підставної особи", - розповіла Надія Максимець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї під виглядом соцпрацівників перепродували квартири самотніх

Розв'язавши питання із квартирою, аферисти надумали позбутися тіла. Підшукали виконавців, які погодилися за $1 тис. таємно автомобілем перевезти муміфіковане тіло з помешкання до крематорію.

"Законним власником квартири був киянин, який помер за невідомих обставин у власній квартирі й муміфіковане тіло якого тривалий час там перебувало. Не пізніше січня цього року злочинці виявили у квартирі тіло чоловіка, однак не повідомили про його смерть правоохоронні органи, рідних або уповноважені державні органи. І не поховали його. Натомість розробили злочинний план заволодіння цим житлом, під час реалізації якого тіло померлого весь час залишалося у квартирі. У підробному свідоцтві про смерть вказано, що чоловік помер 4 липня цього року", - додали в прокуратурі.

Після передавання виконавцям винагороди злочинців затримали. Тіло чоловіка, загорнуте у спеціальний мішок, знайшли в салоні автомобіля. Затримані очікують на оголошення підозри та обрання запобіжних заходів.

В Одесі банда привласнила 19 квартир на 27 млн грн. Розробили й утілили шахрайську схему троє місцевих жителів. Серед них – чинний адвокат і колишній правоохоронець. Допомагали з "бізнесом" реєстратор та дві особи з кримінальними зв'язками.

Зараз ви читаєте новину «Тіло в піч: у Києві адвокат намагався привласнити квартиру померлого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути