субота, 04 квітня 2020 10:45

Тіло 25-річного секретаря суду шукають 4 роки
5

Три роки тривало слідство у справі про зникнення львів'янина 25-річного Тараса Познякова. Дійшли висновку, що чоловіка вбили. Вирок обвинуваченому у злочині 37-річному Дмитру Голубу винесли 28 травня торік – Києво-Святошинський райсуд столиці визнав його винним та засудив до довічного ув'язнення. Проте тіла вбитого так і не знайшли.

Автор: UAportal
  Чотири роки  не можуть знайти тіло львів'янина 25-річного Тараса Познякова. 4 квітня 2016-го року чоловік разом із двома пасажирами на своєму автомобілі Audi А6 вирушив до столиці
Чотири роки не можуть знайти тіло львів'янина 25-річного Тараса Познякова. 4 квітня 2016-го року чоловік разом із двома пасажирами на своєму автомобілі Audi А6 вирушив до столиці

Як усе почалося

4 квітня 2016-го року Тарас Позняков на своєму автомобілі Audi А6 зі Львова вирушив до столиці. Узяв двох пасажирів. Про поїздку домовився з ними на порталі "Bla-Bla Car". За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник. Машину Тараса знайшли в одному з гаражів Києво-Святошинського району столиці. На ній були інші номери. У салоні виявили кров та кульові отвори. У багажнику - забруднені глиною берці.

Автор: Zaxid.net
  Автомобіль Тараса Познякова востаннє бачили на автозаправці. За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник
Автомобіль Тараса Познякова востаннє бачили на автозаправці. За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник

За півроку правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві Познякова - Дмитра Голуба. Він родом із Чернівців, був добровольцем ДУК "Правий сектор". Має позивний "Тоф".Другого підозрюваного, росіянина Луана Кінгісеппа шукали понад 2 роки. Виявилося, весь цей час 28-річний утікач жив у столиці в орендованій квартирі на просп. Науки, 11. 23 березня торік загинув від вибуху гранати. Мертвим його в квартирі знайшли сусіди.

Автор: krapka.club
  Зліва направо: Тарас Позняков, Дмитро Голуб і Луан Кінгісепп на заправці
Зліва направо: Тарас Позняков, Дмитро Голуб і Луан Кінгісепп на заправці

Як проходили суди

Правоохоронці встановили: власника автівки розстріляли. Пострілів було три. Тарасові влучили у стегно, спину та груди. Проте мотив - досі невідомий. Адвокат Голуба Роман Клименко ще до оголошення вироку заявляв у суді, що, можливо, "ніякого вбивства не було". Батько Тараса, Олександр Позняков, пояснив: у такий спосіб адвокат намагався затягнути справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто Познякова пробуло у Бобриці 11 хвилин - відеореконструкція

"Жодних доказів того, що син живий, він не надав. Крім того, усі експертизи підтвердили, що сина убили. Питання — за що? Щоб заволодіти 10-річною автівкою?", - каже чоловік.

Також розповідав і про шантаж з боку Дмитра Голуба. Мовляв, той казав, що покаже місце, де вони закопали тіло, в обмін на відмову від усіх обвинувачень і $50 тис. Чоловік зустрічався з Голубом у СІЗО і навіть погодився заплатити ці гроші. Але передати їх Голубу так і не вдалося, бо усі домовленості зловмисник зірвав. Крім того, почав вимагати вже $75 тис. І переговори вирішив вести не з батьком, а з матір'ю Тараса. Тоді Олександр звернувся до поліції.

Автор: wz.lviv.ua
  Дмитро Голуб своєї вини у вбивстві Тараса Познякова не визнає
Дмитро Голуб своєї вини у вбивстві Тараса Познякова не визнає

У суді Дмитро Голуб поводився зухвало. Весь час ображав батьків Тараса та проклинав суддів. Тому його на 1,5 року відсторонили від судових засідань через хамську поведінку, нецензурну лексику та погрози. Після оголошення вироку назвав усе цирком. Усі звинувачення відкидав. І казав, що зниклий десь засмагає на пляжі.

Рідні Тараса упевнені, що засуджений знає все. Але не каже.

Автор: zaxid.net
  Дмитро Голуб заявив, що йому не дали виступити з останнім словом у суді
Дмитро Голуб заявив, що йому не дали виступити з останнім словом у суді

"Він до останнього сподівався, що уникне покарання. Дивна обставина: адвокат Голуба не прийшов на засідання, коли оголошували вирок. Написав клопотання, щоб справу розглянули без нього", - говорить Олександр Позняков.

Упевнений, що у цій справі є ще хтось, досі не відомий, але зацікавлений у зникненні його сина. І дуже сподівається, що тіло Тараса все ж знайдуть.

Тарас Позняков працював секретарем Шевченківського районного суду Львова. Його мати Ольга Василівна - керівник апарату Сихівського районного суду в місті. Батько Олександр Вікторович - заступник начальника митного посту в аеропорту "Львів".

Зараз ви читаєте новину «Тіло 25-річного секретаря суду шукають 4 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути