Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2022 15:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Тікали так, що кидали і своє майно, і награбоване" - десантники звільняють окуповані села на Півдні України
5

Десантники звільняють окуповані населені пункти на Півдні України.

Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

"Південь України, Миколаївська область. Жителька одного із щойно звільнених населених пунктів розповідає: перед тим, як увійти в село, рашисти спочатку обстріляли людей. Кілька снарядів розірвалося посеред вулиці, кілька потрапили в дитячий садок.

"Будівля садочка геть потрощена. З початком війни садочок закрився, тому ні діти, ні вихователі, на щастя, не загинули. Я сама мати двох дітей. Навіть страшно уявити, що б було, якби ми привели нашу малечу туди. Досі моторошно, як про це думаю", - каже жінка.

У селі російських окупантів називають фашистами. Додає, що варвари грабували магазини, школу, винесли офісну техніку, комп'ютери, усе цінне.

Десантники звільняють окуповані населені пункти на півдні України
Фото: armyinform.com.ua
Десантники звільняють окуповані населені пункти на півдні України
Десантники звільняють окуповані населені пункти на півдні України
Десантники звільняють окуповані населені пункти на півдні України
Десантники звільняють окуповані населені пункти на півдні України

"Потім пішли по хатах. Усе перекидали, трощили підлогу, шукали зброю, забирали мобільні телефони і взагалі, все що їм сподобалося. І пояснювали: "Мы вас освобождать пришли". А мій батько їм кажемо: "Від чого освобождати? Від нашого життя?" - каже вона.

До того ж у селі знайшлися і зрадники, які видавали рашистам, де проживають учасники АТО/ООС, патріотично налаштовані громадяни. Усіх, кого вони затримали, повели в поле за селом. Багатьох хлопців били. Поставили на коліна, зв'язали скотчем руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Бердянська прибув ворожий десантний корабель із військовою технікою

"Ми - жінки, матері, сестри тих, кого вони забрали, були поруч, просили, благали, щоб відпустили чи хоч дозволили теплі речі вдягнути, бо ж березень, ще холодно. Вони нервувалися, стріляли в повітря, махали автоматами. Як фашисти, коли 1943 року в українських селах каральні акції проводили. Було сильно страшно. Плач по всьому селу стояв. Усю ніч їх отак у полі тримали. Думала, розстріляють наших хлопців. А на ранок рашисти заметушилися. Десь почулася стрілянина. Забігали в паніці. Зброю кидали, форму, знову забігали до хати, шукали цивільний одяг.

І тут я зрозуміла: та вони ж відступають. Геть із села тікають. Наші, Збройні сили підходять. І їм вже було не до затриманих. Тікали так, що кидали і своє майно, і награбоване. Але головне, що наші вчасно підійшли й урятували хлопців із села", - розповідає далі.

Оточивши село із флангів, у нього зайшли підрозділи окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Був короткий бій, у результаті якого сили противника були знищені. Також під час цієї операції десантники захопили озброєння та військову техніку, відповідні документи тощо.

Затримали й передали СБУ місцеву мешканку, яка за 1000 рублів "зливала" окупантам адреси учасників АТО та патріотичних громадян.

Ворог мінує українські населенні пункти, коли відступає зі своїх позицій. Рашисти підступні й не цураються будь-яких способів завдати шкоди цивільним. Міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути будь-де: у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, на заміському відкритому просторі: у полях, лісах, у водоймах, на узбіччях доріг.

Зараз ви читаєте новину «"Тікали так, що кидали і своє майно, і награбоване" - десантники звільняють окуповані села на Півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути