понеділок, 09 травня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи за добу завдали 48 авіаударів по Харківщині та Донеччині

Терористи за добу завдали 48 авіаударів по Харківщині та Донеччині
Терористи продовжують нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони. Фото: ДСНС

Протягом минулої доби, 8 травня, російські окупанти завдали 48 авіаударів по об'єктах у Харківській та Донецькій областях.

Крім того, п'ять ударів дальньою авіацією зафіксували у Миколаївській та Одеській областях. Про це під час брифінгу 9 травня сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Найбільша активність окупантів спостерігається на Донецькому і Слобожанському напрямках. Ворог намагається бити углиб оборони наших військ. Зберігається загроза подальшого застосування Росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військовим та цивільним об'єктам на території України", - наголосив він.

У відомстві зазначили, що терористи продовжують нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони ракетно-авіаційними ударами та артилерійськими обстрілами у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях. Також російська влада хоче інтегрувати тимчасово окуповані територіх до складу РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Мелітополі не вдалося "відсвяткувати" 9 травня

"В рамках святкування "Дня перемоги" окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи, збільшили кількість блокпостів і патрулів. До 10 травня запровадили комендантську годину, ввели обмеження щодо переміщення місцевого населення", - розповів Мотузяник.

Також на тимчасово захоплені території Херсонської та Запорізької областей зафіксували прибуття груп осіб з тимчасово окупованого Криму та деяких російських регіонів. Вони хочуть створити пропагандистські сюжети для російських ЗМІ.

Цієї ночі Миколаївську область російські окупанти обстрілювали сильніше, ніж зазвичай. Голова області Віталій Кім сказав про це в ефірі інформаційного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Терористи за добу завдали 48 авіаударів по Харківщині та Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути