Ексклюзиви
субота, 10 вересня 2022 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи РФ накрили смертельним вогнем Бахмут: кадри воєнних злочинів
25

Поліцейські задокументували 11 обстрілів
Фото: t.me/don_gunp
Поліцейські задокументували 11 обстрілів
Поліцейські задокументували 11 обстрілів
Поліцейські задокументували 11 обстрілів
Поліцейські задокументували 11 обстрілів

Росіяни щоночі завдають ударів по мирних жителях Донеччини. Минулої доби ворог поцілив у дев'ять населених пунктів області, є жертви серед мирного населення.

Вночі окупанти гатили по всій лінії фронту від Волноваського до Бахмутського району, повідомив у суботу голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram. Росія застосувала проти цивільних "Гради", ракети та артилерію.

"Протягом доби періодичних обстрілів зазнавав Вугледар. Зокрема, один із них прийшовся у школу. В Авдіївці за ніч було кілька масованих обстрілів зі ствольної артилерії по старій та центральній частинам міста. У Мар'їнській та Курахівській громадах також були періодичні обстріли", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти РФ нещадно обстріляли Донеччину: є загиблі й поранені

У Краматорському районі під обстріл потрапила Костянтинівка, відомо про щонайменше одного пораненого. У Бахмутському районі потерпають Бахмутська, Соледарська, Світлодарська та Торецька громади.

"Відомо про одного загиблого цивільного у Бахмуті, там пошкоджено два будинки. У решті району жертв немає, однак є пошкоджене майно у Торецькій громаді: два будинки та авто у Північному. Також обстрілів зазнали села у Соледарській та Світлодарській громадах", – ідеться у повідомленні.

8 вересня росіяни вбили щонайменше дев'ять мирних жителів області.

7 вересня окупанти вбили сімох мирних жителів Донецької області. Трьох людей вбили у Слов'янську, двох у Мар'їнці, а також по одному мирному жителю в Галицинівці й Водяному. Ще двоє цивільних поранені.

Вночі проти 8 вересня російські окупати безжально били по цивільних об'єктах на Донеччині.

У середу місто Слов'янськ зазнало чергового ворожого удару. Внаслідок обстрілу повністю зруйнований під'їзд будинку №43 на вул. Торській. Під завалами шукають людей. Кількість постраждалих поки що невідома.

Інше влучання сталося в мікрорайоні Черевківка. Постраждала школа №4. Обійшлося без жертв. Ще один приліт припав на вул. Донську. Там постраждали багатоповерхові будинки й школа №9.

6 вересня в Донецькій області російські загарбники вбили трьох мирних жителів. Ще дві людини зазнали поранень. Загалом за час повномасштабної війни на Донеччині Росія вбила 803 мирних жителів, 2023 поранені.

Зараз ви читаєте новину «Терористи РФ накрили смертельним вогнем Бахмут: кадри воєнних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути