понеділок, 05 вересня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи РФ атакували Харків з областю: подробиці про жертви і наслідки
13

Протягом минулої доби російські окупанти інтенсивно обстрілювали мирне населення міст і сіл Ізюмського, Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів.

Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди та виробничі об'єкти, повідомив уранці 5 вересня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. Виникали пожежі. У Богодухівському районі загинула 58-річна жінка, рятувальники деблокували тіло з-під завалів будинку. В Ізюмському районі постраждали 72-річна жінка та троє чоловіків 61, 70 та 66 років. У Харківському районі поранений 67-річний чоловік.

"Цієї ночі обстрілів міста Харків не зафіксовано. Однак учора близько 18:30 від ракетного удару окупантів постраждали троє людей у Новобаварському районі міста. Ракета влучила в землю, але вибухова хвиля пошкодила приватні домоволодіння та 10-поверховий багатоквартирний будинок", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові прогриміли потужні вибухи: перші подробиці

Учора в Київському районі Харкова пролунали два вибухи
Фото: ДСНС
Учора в Київському районі Харкова пролунали два вибухи
Учора в Київському районі Харкова пролунали два вибухи
Учора в Київському районі Харкова пролунали два вибухи
Учора в Київському районі Харкова пролунали два вибухи

На лінії зіткнення ворог продовжує обстрілювати позиції українських військових з реактивної та ствольної артилерії, використовує авіацію. Захисники України надійно тримають свої позиції та ведуть вогонь у відповідь. У районі населених пунктів Семенівка та Куп'янськ окупанти зазнали серйозних втрат в живій силі та техніці. Крім того, влучним ударом Збройних сил знищено ворожий склад боєприпасів.

Харків був однією з головних цілей росіян з перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши взяти місто, загарбники перейшли до тактики терору - у перші тижні агресії обстрілювали місто з літаків, скидали на нього бомби, били з артилерійських установок. Найбільше руйнувань завдали спальному району Північна Салтівка.

В останні тижні російські терористи обстрілюють першу столицю практично щодні. Б'ють із реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі та житлових будинках. Також окупанти гатять і по іншим населеним пунктам Харківської області. Через це влада може оголосити обов'язкову евакуацію з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Терористи РФ атакували Харків з областю: подробиці про жертви і наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути