пʼятниця, 08 травня 2015 13:26

Терористи поливають щільним вогнем увесь фронт. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 8 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 7 травня
Ситуація на Донбасі. 6 травня

 Із наближенням свят ситуація у зоні антитерористичної операції залишається напруженою, російсько-терористичні війська ведуть вогонь практично по всій лінії фронту.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Протягом минулої доби бойовики 17 разів обстріляли наші позиції із 120-міліметрових мінометів, 10 разів із 122-міліметрових гармат. Оскільки заборонене озброєння використовується по всій лінії зіткнення - від Широкиного до російського кордону - це свідчить про цілеспрямовані наміри противника зірвати Мінські домовленості.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення вчора було селище Широкине. Противник здійснив серію артилерійських та мінометних обстрілів по наших позиціях, але завдяки професіоналізму наших військових та влучному вогню у відповідь, на цьому напрямку обійшлося без втрат із нашої сторони.

На Донецькому напрямку найскладніша ситуація зберігається у передмістях Горлівки, насамперед ідеться про н.п. Майорськ, Дзержинськ, а також розташований неподалік Світлодарськ. Бойовики ведуть там щільний мінометний вогонь, також зафіксовано використання танків та великокаліберних гармат. Внаслідок артилерійського обстрілу у місті Дзержинськ було поранено місцевого мешканця.

Неспокійно і в західних передмістях Донецька. Противник намагається витіснити сили АТО з рубежів оборони на лінії Авдіївка - Піски - Мар'їнка. Саме тут зосереджені основні сили артилерії ворога. Вогонь ведеться безпосередньо з житлових кварталів міста Донецьк.

На Луганському напрямку обстановка також загострилася. Там відбулася серія перестрілок та бойових зіткнень у районі Бахмутської траси, насамперед мова йде про селища Сокільники та Золоте. Також бойовики вели вогонь по наших позиціях у районі міста Щастя та Станиці Луганської", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Терористи поливають щільним вогнем увесь фронт. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути