Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 10:36

"Терор місцевого населення": у ДПСУ розповіли про загрозу для Сумщини

"Терор місцевого населення": у ДПСУ розповіли про загрозу для Сумщини
Росіяни обстрілюють Сумщину з різних видів озброєння. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Росія продовжує щоденні обстріли прикордонних територій, у тому числі в Сумській області.

Для цього загарбники використовують різноманітне озброєння. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог з авіації вдарив по Харківщині - фото наслідків

"За останній період можу сказати навіть про певне зменшення цих обстрілів, у порівнянні, наприклад, з весною. Але ворог продовжує використовувати різноманітне озброєння і більшість цих обстрілів приходиться по населених пунктах, це такий собі терор місцевого населення, яке проживає в прикордонні", - зазначив Демченко.

За його словами, росіяни також продовжують застосовувати тактику диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) на Сумщині, хоча їх кількість зменшилась.

"За останній період дещо зменшилася активність диверсійно-розвідувальних груп. Звісно, вона нікуди не зникла повністю. Однак кількість спроб незаконного заходу на нашу територію дещо менша, ніж це було раніше", - сказав речник.

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

У Генштабі ЗСУ заявили, що у районі села Рижівка на Сумщині через його прикордонне розташування інколи можуть оперувати російські диверсійні групи. Однак, Сили оборони проводять там контрдиверсійні заходи, ситуація залишається під контролем ЗСУ, окупантів у селі немає.

Зараз ви читаєте новину «"Терор місцевого населення": у ДПСУ розповіли про загрозу для Сумщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути