середа, 23 листопада 2011 16:48

Терактами у Донецьку міліція відвертає увагу від голодуючих чорнобильців?

Терактами у Донецьку міліція відвертає увагу від голодуючих чорнобильців?

На Донеччині активно розповсюджується інформація про загрозу терактів. Міліція переведена на посилений режим. Політологи ж угледіли в цьому спробу влади відволікти увагу громадян від гострих соціальних проблем.

"Дивно, що саме обласна прокуратура зробила першою розсилку для ЗМІ про загрозу терактів в Донецьку, яку правоохоронці виявили... на форумах в інтернеті", - сказав політолог, експерт Донецького інституту інформації Віталій Сизов, пише Deutsche Welle.

За його словами, такі факти до перевірки не розголошують, аби не викликати паніку серед мешканців. Тим паче, що в інтернеті доволі багато коментарів із закликами проти влади і погрозами фізичної розправи на адресу чиновників.

"Утім, дотепер всі зрозуміли, що інтернет - це така сфера, де люди часто говорять більше, ніж насправді можуть зробити", - зазначав Сизов.

На його думку, краще було спробувати для початку проаналізувати ситуацію на професійному рівні. Замість цього правоохоронці роблять занадто активні розсилки для ЗМІ про свої зусилля попередити теракти.

Характерно, каже політолог, що інформація про загрозу терактів з'явилася саме в той час, коли в Донецьку відбувається найбільш резонансна для країни акція протесту з голодуванням чорнобильців. Повідомлення ж про теракти відволікають людей від соціальних проблем і змушують дбати лише про власну безпеку.

"Тобто шкала громадських пріоритетів зміщується, людям вже не до соціальних протестів , які їх прямо не стосуються, на перший план виходить турбота про особисту безпеку", - каже оглядач.

Звідки виходить загроза для донеччан, правоохоронці не кажуть. Досі ніхто з правоохоронців не повідомив, чого ж насправді вимагають "терористи". Невідомо також, чи є якісь інші докази, крім інформації з інтернет - форумів.

"Справа відкрита, деталі не розголошуємо", - кажуть в СБУ.

Таким чином, самі ж силовики і дають привід для розповсюдження чуток та нагнітання ситуації, вважають експерти.

"Все виглядає як вкидання інформації, яка не є професійно вивіреною", - зазначив соціолог Ярослав Пасько.

Зараз ви читаєте новину «Терактами у Донецьку міліція відвертає увагу від голодуючих чорнобильців?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути