понеділок, 05 листопада 2012 13:17

Теракт в Туреччині зачепив весільну процесію: вибухом вбило дитину

Теракт в Туреччині зачепив весільну процесію: вибухом вбило дитину
Турецька влада звинуватила в теракті бойовиків Курдської робочої партії. Фото: Reuters

На південному сході Туреччини в неділю, 4 листопада, був підірваний замінований автомобіль. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Інцидент стався в місті Шемдінлі, коли повз начинену вибухівкою машину проїздив поліцейський автомобіль. Під час вибуху поряд також проходила весільна процесія, що призвело до загибелі 11-річного хлопчика і поранень 18 осіб, більшість з яких були цивільними особами.

Турецька влада звинуватила в теракті бойовиків Курдської робочої партії, які раніше неодноразово здійснювали подібні акції. Між тим, самі повстанці поки не взяли на себе відповідальність за подію.

Як відзначає AFP, останнім часом бойовики КРП підвищили інтенсивність своїх атак, спрямованих проти турецьких військовослужбовців і мирних жителів. Попередня аналогічна акція була здійснена в четвер, 1 листопада, тоді під час вибуху машини неподалік від військової казарми поранення отримали чотири людини.

Курдська робоча партія веде боротьбу з турецьким урядом, метою якої є створення на південному сході країни незалежної держави курдів, з 1984 року. Жертвами протистояння бойовиків і військових за цей період стали близько 45 тисяч осіб. У Туреччині та багатьох інших країнах, у тому числі, США і ЄС, КРП визнана терористичною організацією.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Туреччині зачепив весільну процесію: вибухом вбило дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути