вівторок, 28 червня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Теракт у Кременчуці: журналістам продемонстрували, що пропаганда РФ бреше про удар по ТРЦ
17

28 червня журналістам показали, що ТРЦ "Амстор" у Кременчуку на Полтавщині, який учора ракетами знищили росіяни, не мав жодного військового значення.

Разом із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін спростували неправдиві заяви російської пропаганди.

"Продемонстрували журналістам, що російська пропаганда бреше. ТРЦ працював для мирних людей. Там продавали продукти, різні речі, зокрема, й іграшки. Туди батьки йшли з дітьми. І росіяни це прекрасно знали. Тобто, однозначно вчора в Кременчуку стався неприхований і цинічний теракт", – написав Лунін у Telegram.

Понад 60% завалів зруйнованого ТРЦ у Кременчуку розібрали, додав він, продемонструвавши світлини знищеного цивільного об'єкта.

Учора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт
Фото: t.me/DMYTROLUNIN
Учора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт
Учора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт
Учора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт
Учора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна ракета влучила в підприємство в Кременчуку: є поранені

Росіяни заявили, що в Кременчуку влучили нібито по ангарах зі зброєю від Сполучених Штатів Америки. А торговий центр, який, за їхніми словам не функціонує, просто зачепили.

Перший заступник постпреда Російської Федерації при ООН Дмитро Полянський заявив, що у ситуації з торговим центром у Кременчуку "мала місце провокація в бучанському стилі". Мовляв, трагедія такого масштабу – це саме те, що "потрібно київському режиму, щоб тримати фокус уваги на Україні перед самітом НАТО".

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по по Кременчуку. Поцілили у ТРЦ "Амстор". У торговому центрі перебували понад 1 тис. цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, понад 50 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти. Більшість завалів ТРЦ рятувальники розібрали, працювали всю ніч.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий, сказав він.

Світові лідери та організації назвали дії РФ черговим воєнним злочином. Зокрема, державний секретар США Ентоні Блінкен назвав скоєне росіянами звірством.

Зараз ви читаєте новину «Теракт у Кременчуці: журналістам продемонстрували, що пропаганда РФ бреше про удар по ТРЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути