Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2022 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Телефонують російські хейтери з погрозами - дружина полоненого командира "Азова"

Телефонують російські хейтери з погрозами - дружина полоненого командира "Азова"
Дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина поділилася, що їй телефонують російські хейтери. Фото: fakty.ua

Дружина командира полку "Азов", Героя України, майора Нацгвардії Дениса Прокопенка Катерина поділилася, що їй телефонують російські хейтери та погрожують.

Вона розповіла, що росіяни часто і з різних номерів телефонують. Подробицями поділилася в ефірі національного телемарафону.

"Роблять це для ще більшого розхитування нервів. Дають різні коментарі й погрози, і все, що хочеш. Це тому, що мої номери з'явилися на російських деяких каналах і статтях", - сказала Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Український Донбас стоїть міцно" - Зеленський назвав найзапекліші точки протистояння

З іншими дружинами захисників Маріуполя та родичами вона тримає зв'язок. Вони створили асоціацію родин захисників Азовсталі. Зараз організовують різні події і залучили вже багато людей.

Додала, що про перебування воїнів у російському полоні рідні знають лише те, що їм кажуть. Тобто, що полонені захисники перебувають у задовільних умовах.

"Це єдина інформація, яка в нас є. Ми плануємо залучити Червоний хрест, бо його обов'язок - дослідити справжні умови. Зараз же є лише російська сторона, яка транслює картинку, що там відбувається. Ми не знаємо, це постановка чи правда, тому нам потрібна незалежна сторона", - сказала Прокопенко.

Сім'ї бійців з Азовсталі звернулися до Червоного хреста, ООН та інших міжнародних організацій. Вони закликали вплинути на Росію для покращення умов утримання захисників Маріуполя. Про це розповіла дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина.

Вона розповіла, що Денис виходив на зв'язок із нею з незнайомого номера. "Катю, у мене всього 30 секунд розмови, скажи, як ти там?" - встиг сказати Денис і зв'язок переривався. Тому Катерина збирала інформацію про бійців з інших джерел: від людей, які перебувають поруч із Денисом, який має позивний "Редіс". Деяким людям вдалося вийти на зв'язок - і вони сказали, що умови задовільні і всі чекають обміну.

Зараз ви читаєте новину «Телефонують російські хейтери з погрозами - дружина полоненого командира "Азова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути